1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Quickstart gidsen
  4. Van start met Microsoft 365 (Office 365)

Van start met Microsoft 365 (Office 365)

Met Microsoft 365 (Office 365) kunnen jij en jouw medewerkers overal aan de slag, en zijn de documenten overal beschikbaar dankzij OneDrive. Zo begin je eraan.

Lees ook: Van start met je Microsoft 365 mailbox

IN DIT ARTIKEL:

Maak je Microsoft 365 omgeving gebruiksklaar

Stap 1: je aanmelden bij je Microsoft 365 account

Na je bestelling krijg je van ons een mail met de bevestiging van je abonnement en je inloggegevens. De inlog zal de vorm hebben van admin@jouwdomeinbe.onmicrosoft.com. Zo log je in:

1. Ga naar https://portal.office.com/ en log in met je inlog en je wachtwoord
  2. Je krijgt de vraag om het wachtwoord te wijzigen naar een eigen wachtwoord. Kies een sterk wachtwoord en vul het in.

Tip: het is aangeraden om regelmatig je wachtwoord te wijzigen. Lees: Je wachtwoord wijzigen in Microsoft 365

1. Je ziet momenteel in je beheercentrum nog geen apps. Daarvoor moet je eerst gebruikers aanmaken en licenties toewijzen.

Stap 2: je domein koppelen aan je Microsoft 365 account

Standaard ben je nu ingelogd met een mailadres jouwnaam@jouwbedrijf.onmicrosoft.com. Je kan die login verder gebruiken, en later je domeinnaam toevoegen. Wij raden echter aan om meteen je domein te koppelen, vooraleer je gebruikers gaat aanmaken. Want anders worden die eveneens aangemaakt op jouwbedrijf.onmicrosoft.com in plaats van jouw domein. En je wil uiteraard werken met emailadressen op basis van je eigen domein!

Volg de instructies op “Koppel je domeinnaam aan Microsoft 365”

Let op: Je kan je standaard domein (tenant) zelf niet  wijzigen of hernoemen, denk dus goed na vooraleer je een domeinnaam koppelt. Wil je achteraf toch de gekoppelde domeinnaam wijzigen, contacteer dan de Combell helpdesk.

Stap 3: gebruikers aanmaken in Microsoft 365

Als volgende stap ga je gebruikers aanmaken: een account voor jezelf, en eventueel ook voor je medewerkers. De gedetailleerde instructies hiervoor lees je bij gebruikers aanmaken in Microsoft 365.

Inloggen in Microsoft 365

Nadat je voor jouw medewerkers en jezelf een account als gebruiker aangemaakt hebt, log je in als gebruiker:

1. Ga naar https://portal.microsoft.com
  2. Meld je aan met je inloggegevens als gewone gebruiker
  3. Voeg deze pagina in je browser toe aan je favorieten. Zo heb je dit adres altijd bij de hand.

Tip: Voor het beheren van je instellingen als beheerder van de Microsoft 365-omgeving, ga je naar https://admin.microsoft.com

Je persoonlijke instellingen aanpassen bij Microsoft 365

In jouw controlepaneel kan je je persoonlijke voorkeuren instellen en vind je informatie over de licentie en de machtigingen die je hebt. Sommige instellingen wil je ongetwijfeld aanpassen. Zo kan je:

Stel je Microsoft 365 mailbox in

Bij alle Microsoft 365 (Office 365)-pakketten, zowel Business als Enterprise, is Exchange e-mail inbegrepen. Je primaire mail- account werd reeds aangemaakt in je Microsoft 365 pakket, op basis van het e-mailadres dat je opgaf bij de bestelling van het pakket.

Werken met de webversie van Outlook

In de webversie van Outlook kan jij je mail, contacten, taken en agenda raadplegen. Er zijn twee mogelijkheden om Outlook online te openen.

Zo open je de online versie van Outlook:

1. Ga naar je portaalsite https://portal.office.com en klik het blok “Outlook” aan
  2. Of: ga rechtstreeks naar je mail via https://outlook.office.com

Je mailaccount staat klaar!

Download de Outlook app op al je toestellen

Heb jij gekozen voor een Combell pakket waarbij je ook de Microsoft apps kan downloaden naar je eigen toestel, dan kan je de Outlook app ook op je pc, Mac of mobiel toestel installeren. Lees:  Werken met Outlook op je desktop of mobiel toestel.

Stel je Microsoft 365 Exchange mailbox in op al je toestellen

Bij de meeste toestellen en apps worden de mail instellingen van je Office Exchange-account automatisch opgehaald. Is dat niet het geval, dan kan je de instellingen manueel ingeven.

Lees onze handleiding om je Microsoft 365 mailbox in te stellen op al je toestellen (met o.a. een handleiding voor Outlook op Windows, Mac en mobiele toestellen).

Werken met Microsoft 365-apps

Wanneer je inlogt in je Microsoft 365-omgeving, kan je documenten online bewerken. Afhankelijk van je gekozen pakket kan je de Microsoft-toepassingen ook downloaden om offline te werken.

Online werken met Microsoft 365 apps

Alle bestanden die je in Microsoft 365 opslaat, kan je online bewerken. Dat gaat dus zowel om documenten die je zelf gemaakt hebt met bijvoorbeeld Word of Excel, maar ook documenten die je geplaatst hebt in een van je Teamsites, je Sharepoint-omgeving of OneDrive. Of documenten die je als bijlage bij een e-mail ontvangen hebt.

Zo ga je bijvoorbeeld tewerk om een Word-document aan te maken:

1. Ga naar https://portal.office.com/ en log in
  2. Klik op “OneDrive > Nieuw”
  3. Kies “Word-document”. Word Online wordt nu voor jou geopend, en je kan een document creëren en opslaan.

Tip: Word online werkt exact hetzelfde als de offline versie. Met echter als grote voordeel dat wijzigingen die je online in je document aanbrengt, direct opgeslagen worden. Zo raak je nooit je data kwijt.

De Microsoft 365 apps downloaden voor je computer of Mac

Om offline te kunnen werken met de Microsoft apps, moet je die natuurlijk eerst downloaden:

1. Ga naar https://portal.office.com/ en meld jezelf aan met je inloggegevens als gebruiker
  2. Je ziet nu een overzicht van alle beschikbare Microsoft-apps
  3. Klik op “Install Office” en volg de instructies
  4. Activeer je licentie
    • Open de app
    • Log in met de gegevens van je Microsoft 365-account.

De Microsoft 365 apps installeren op je mobiele toestel

Voor je mobiele toestel ga je de apps halen in de AppStore van Apple voor iOS-toestellen (iPhone of iPad), of Google Play voor Android (smartphone of tablet).

1. Ga vanop je toestel naar de app-winkel
  2. Voer er een zoekactie uit naar de gewenste app (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, OneDrive, Yammer, SharePoint, …)
  3. Volg de downloadinstructies.

Lees op de website van Microsoft meer over de mobiele Microsoft 365 apps voor iOS en voor Android.

Updated on 26 August 2020