Hoe je domeinnaam koppelen aan Microsoft 365 (Office 365)?

Wanneer jij je Microsoft 365 (Office 365) pakket bestelt bij Combell, en jouw domeinnaam staat ook bij Combell (Combell is jouw ‘registrar’) dan zorgen wij ervoor dat jouw domeinnaam gekoppeld wordt aan je abonnement. Lekker gemakkelijk!

Staat je domein elders, dan moet je zelf aan de slag met deze 5 stappen. In je Microsoft 365 beheercentrum zal een wizard je hierbij helpen.

IN DIT ARTIKEL:

Tip: Wil je liever later je domeinnaam koppelen? Je kan gewoon voorlopig werken met jouwdomeinbe.onmicrososft.com om in te loggen, en later je domein koppelen.

Stap 1: Je domein toevoegen

1. Log in op https://portal.microsoft.com als beheerder
  2. Ga naar Beheercentrum
  3. Klap het menu links uit
  4. Klap het menu “Instellingen” uit
  5. Kies” Domeinen” > “Domein toevoegen”
  6. Vul jouw domeinnaam in, bijvoorbeeld mijndomein.be
  7. Klik op “Dit domein gebruiken”
  8. Klik op “Sluiten” of ga meteen naar punt 4 van stap 2

Stap 2: De verificatiegegevens ophalen in je Microsoft 365 beheercentrum

Je bewijst dat jij wel degelijk de eigenaar bent van de domeinnaam die je wil koppelen, door een tekst vanuit het Microsoft 365 beheercentrum in de TXT- of MX-records van je domeinnaam in te vullen. Eerst haal je deze tekst op.

1. Ga in je Microsoft 365 beheercentrum naar “Instellingen” > “Domeinen”
  2. Selecteer het toegevoegde domein, gemarkeerd met “onvolledige installatie”
  3. Kies “Doorgaan met installatie”
  4. In het paneel “Domein controleren” vind je de nodige verificatiegegevens:
    • Klik op het tabblad “TXT-record” en kopieer de gegevens
    • Klik op het tabblad “MXrecords” en kopieer de gegevens

Stap 3: de verificatiegegevens invullen in het controlepaneel van je domeinprovider

Het gevonden TXT- of MX-record moet je invullen in de DNS-instellingen van je domeinnaam.

1. Ga naar het controlepaneel van je domeinprovider
  2. Zoek naar de instelling om je DNS-records te beheren
  3. Bij TXT-records vul je volgende waarden in:
    • “Hostname”: @ of je laat het leeg
    • “TXT-waarde en TTL”: vul de gegevens in die je gekopieerd hebt in het Microsoft 365 beheercentrum
    • Ga terug naar je Microsoft beheerpaneel
    • Klik op “Verifiëren”
  4. Krijg je een foutmelding? Voer deze procedure uit voor het MX-record. Vul in:
    • Prioriteit: 32767 of een andere waarde die nog niet gebruikt wordt
    • Hostnaam: @ of sla deze stap over als je provider dit niet ondersteunt
    • Bestemming: vul de waarde in uit je Microsoft 365 beheercentrum
    • TTL: 3600
  5. Nu zou het moeten lukken – je domeinnaam is gekoppeld.
  6. Wil je nu ook je DNS-instellingen koppelen aan je Microsoft 365 pakket? Klik op “Verder”
  7. Wil je pas later je DNS-instellingen koppelen aan je Microsoft 365 pakket? Klik op “Opslaan en sluiten”. Je kan op elk gewenst moment de procedure hernemen en verderzetten.

Stap 4: Koppel je DNS-instellingen aan de Microsoft 365 diensten

In deze stap  koppel je je domein aan de verschillende Microsoft 365 diensten, zoals Microsoft 365 mail (Exchange), Skype voor Bedrijven, Mobile Device Management. Hiervoor haal je bij je domeinprovider de DNS-instellingen op, die je vervolgens in Microsoft 365 invult.

Optie 1: gebruik de DNS-wizard om je DNS-instellingen te koppelen aan je Microsoft 365-diensten

1. Ga in je Microsoft 365 beheercentrum naar “Instellingen > “Domeinen”
  2. Selecteer het toegevoegde domein, gemarkeerd met “onvolledige installatie”
  3. Kies “Doorgaan met installatie”
  4. In het scherm “Uw online services instellen” kies je de optie “Stel mijn online services voor mij” > “Volgende”
  5. Selecteer de diensten die je activeren wil (Exchange, Skype voor Bedrijven, Mobile Device Management) > “Volgende”
  6. Je komt in het paneel “Records voor uw website toevoegen”
  7. Heb je nog geen website? Klik onderaan het scherm op “Volgende”. Je komt in het scherm “DNS-instellingen bijwerken”. Volg de instructies in stap 5
  8. Heb je al een website? Dan ga je nu eerst bepalen hoe het verkeer naar jouw website gerouteerd moet worden. Je kan kiezen tussen twee methodes:
    • OF: Stel manueel een lijst op:
      • Ga naar het controlepaneel van je domeinprovider
      • Zoek naar de plek waar je je DNS-instellingen kan beheren.
      • Voor Microsoft 365 worden de volgende type records aangemaakt: CNAME, MX-records, SRV-records en TXT-records. Noteer deze.
      • Keer weer naar je Office beheercentrum. Maak een record aan:
        • Kies uit het uitklapmenu het soort record
        • Vul de hostnaam in
        • Vul de waarde in
        • Vul de TTL in
        • Klik op “Toevoegen” om dit nieuw record aan te maken
        • Herhaal tot alle gewenste records aangemaakt zijn.
        • Sluit af met “Opslaan en sluiten” .
      • OF: klik op “DNS-records importeren”
        • Microsoft haalt jouw DNS-gegevens op bij je domeinprovider
        • Wacht enkele minuten
        • Controleer bij de opgehaalde lijst of alle gewenste records aanwezig zijn
        • Zijn er records afwezig, vul die aan volgens de instructies in zoals uitgelegd hierboven
        • Klik op “Toevoegen” of “Opslaan en sluiten” om deze procedure voorlopig af te ronden.

Optie 2: koppel manueel je DNS-instellingen aan je Microsoft 365 services

1. Ga in je Microsoft 365 beheercentrum naar “Instellingen > “Domeinen”
  2. Selecteer het toegevoegde domein, gemarkeerd met “onvolledige installatie”
  3. Kies “Doorgaan met installatie”
  4. In het scherm “Uw online services instellen” kies je de optie “Ik beheer mijn eigen DNS-records” > “Volgende”
  5. Selecteer de diensten die je activeren wil (Exchange, Skype voor Bedrijven, Mobile Device Management)
  6. Klik op “Volgende”
  7. Ga verder met stap 5

Stap 5: De DNS-instellingen van de Microsoft 365-diensten bijwerken bij je domeinprovider

Na je domein gekoppeld te hebben aan de Microsoft 365 services, activeer je de Microsoft 365 diensten zoals e-mail en chat door de DNS-records voor jouw domein toe te voegen bij jouw domeinprovider.

1. Ga in je Microsoft 365 beheercentrum naar “Instellingen > “Domeinen”
  2. Selecteer het toegevoegde domein, gemarkeerd met “onvolledige installatie”
  3. Kies “Doorgaan met installatie”
  4. Klik in het paneel “DNS-instellingen aanpassen” op “Exportopties” om een csv-bestand te downloaden met alle instellingen, of deze instellingen af te drukken.
  5. Ga naar het controlepaneel van je domeinprovider.
  6. Zoek de plek waar je je DNS-instellingen kan beheren.
  7. Vul de gegevens uit je Microsoft beheercentrum in bij de gewenste records:
    • MX-records: voor je mail

Let op: heb je al een maildienst bij een andere provider, dan staan de DNS-gegevens van die provider hier ingevuld. Zodra je die gegevens vervangt door de Microsoft 365 DNS-gegevens, zal alle binnenkomende mail naar de nieuwe e-maildienst bij Microsoft 365 gestuurd worden. Oude mail blijft in hun huidige mailbox, tenzij je die migreert naar Microsoft 365.

• CName-records
    • TXT-records
    • SRV-records

Tip: Je kan deze stap ook overslaan, en later deze gegevens manueel toevoegen bij je domeinprovider.

Updated on 26 August 2020