Hoe je domeinnaam koppelen aan Microsoft 365 (Office 365)?

Je moet een domeinnaam koppelen aan Microsoft 365 zodat je e-mailadressen kan maken met je eigen domeinnaam.

Om een domeinnaam toe te voegen, volg je deze stappen in het controlepaneel van Combell.

1. Ga naar “Mijn producten” > “Microsoft 365” (en kies indien nodig de juiste tenant)
  2. Klik in het menu links op “Domeinnamen”.
  3. Bij domeinnamen klik je op de knop “+ Toevoegen”.
  4. Vul je domeinnaam in (bv. domeinnaam.be) en klik op “Domeinnaam toevoegen”.

5. Je krijgt een bevestiging dat je domeinnaam is toegevoegd. Klik daar op de link om je domeinnaam verder de configureren.
  6. Staat je domeinnaam niet bij Combell? Dan moet je de DNS-records bij “Verificatie” toevoegen aan de DNS-records van je domeinnaam. Dit doe je op het controlepaneel van je domeinnaam-provider. Zodra dat is gebeurd, kan je die hier verifiëren door op de knop te klikken, zie screenshot.
  7. Om Microsoft 365 volledig te gebruiken klik je op de knoppen om zowel “E-mail, contactpersonen en planning” als “Skype for Business” te activeren.

Let op: had je eerder al een mailbox op deze domeinnaam?

Maak die dan eerst opnieuw aan in Microsoft 365. Na het activeren van het e-mailverkeer, zullen er geen e-mails meer toekomen op je oude mailbox.

8. Nu moet je de DNS-records die worden getoond in orde brengen.
    Staat je domeinnaam bij Combell? Klik dan op “Breng mijn DNS-records automatisch in orde”. Wij brengen alles automatisch in orde voor jou.

Staat je domeinnaam elders? Pas dan de nodige DNS-records van je domeinnaam aan zoals weergegeven. Je doet dit op het controlepaneel van je eigen domeinnaam-provider.

9. Zodra de DNS-records in orde zijn gebracht, is de domeinnaam volledig gekoppeld aan Microsoft 365. Vanaf nu kan je e-mailadressen aanmaken met je eigen domeinnaam.

Lees verder: Hoe maak ik gebruikers en e-mailadressen aan in Microsoft 365

Updated on 8 June 2021