Hoe je domeinnaam koppelen aan Microsoft 365 (Office 365)?

Je moet een domeinnaam koppelen aan Microsoft 365 zodat je e-mailadressen kan maken met je eigen domeinnaam.

Om een domeinnaam toe te voegen, volg je deze stappen in het controlepaneel van Combell.

1. Ga naar “Mijn producten” > “Microsoft 365” (en kies indien nodig de juiste tenant)
  2. Klik in het menu links op “Domeinnamen”.
  3. Bij domeinnamen klik je op de knop “+ Toevoegen”.
  4. Vul je domeinnaam in (bv. domeinnaam.be) en klik op “Domeinnaam toevoegen”.

5. Na het toevoegen van je domeinnaam, moet je een TXT-record toevoegen aan de DNS-records van je domeinnaam. Dit doe je op het controlepaneel van je domeinnaam-provider.
    Kopieer het TXT-record en voeg het TXT-record toe, of klik op “Breng mijn DNS-records automatisch in orde” als je domeinnaam bij ons staat. Wij brengen dan alles voor jou in orde.
  6. Zodra je TXT-records is toegevoegd, kan je die hier verifiëren door op “Verifieer TXT-record” te klikken. Dit kan enkele minuten duren.

Om Microsoft 365 volledig te gebruiken klik je op de knoppen om zowel “E-mail, contactpersonen en planning” als “Skype for Business” te activeren.

Let op: had je eerder een mailbox op deze domeinnaam?
Maak die dan eerst opnieuw aan in Microsoft 365. Na het activeren van het e-mailverkeer, zullen er geen e-mails meer toekomen op je oude mailbox.

Zodra de DNS-records in orde zijn gebracht, is de domeinnaam volledig gekoppeld aan Microsoft 365. Vanaf nu kan je e-mailadressen aanmaken met je eigen domeinnaam.

Lees verder: Hoe maak ik gebruikers en e-mailadressen aan in Microsoft 365

Geüpdatet op 15 november 2023