Hoe kunt u Autodiscover configureren voor Basic mail?

Autodiscover is een systeem waarmee je e-mailprogramma (bv. Outlook) je mailbox automatisch kan configureren, in tegenstelling tot het manueel configureren van de server-instellingen.
Helaas ondersteunen niet alle e-mailprogramma’s Autodiscover.
Volgende programma’s ondersteunen (deels) Autodiscover:

• Outlook voor Windows
  • Thunderbird
  • Apple Mail (MacOS / iOS): Ondersteuning via een omweg, zie verder

Activeer Autodiscover in twee stappen

Stap 1: Pas de DNS-instellingen van je domeinnaam aan:

Voeg de standaard CNAME records en SRV records van Combell toe aan de DNS-instellingen van je domeinnaam. Op die manier maak je Autodiscover technisch mogelijk.

Bekijk de standaard DNS-instellingen van Combell

Stap 2: Je Basic mailbox instellen

In Outlook voor Windows:

Volg de normale setup procedure, maar in plaats van naar ‘Manuele instellingen of bijkomende server types’ te gaan vul je enkel je mail account informatie in – je naam, je e-mailadres en je wachtwoord. Je account zal automatisch geconfigureerd worden.

In Thunderbird:

Volg de normale setup procedure, maar in het venster ‘Mail Account Setup’, vul je enkel je gebruikersnaam en wachtwoord in. Het ‘Manuele configuratie’ gedeelte kan je overslaan.

Voor Apple mail / iPad / iPhone:

Voor Apple mail kan je een alternatief gebruiken. Je kan je Basic mailbox instellen via een vooraf aangemaakt bestand.

• Ga naar Safari (werkt enkel hiermee) en typ de volgende URL in die je aanpast met het e-mailadres waarvoor je de instellingen wil:
https://autodiscover-s.mailprotect.be/apple/user@mail.address
  • Wanneer je de URL opent, zal er automatisch een bestand voor je gegenereerd worden.
  • Open het bestand, en je krijgt nu een System Preferences pop-up, die je om bevestiging en je wachtwoord zal vragen. Nadat je het correcte wachtwoord bevestigd hebt, zal de Basic mailbox automatisch aan je Mail app toegevoegd worden.
Geüpdatet op 4 maart 2020