Hoe kan ik mijn Basic mailbox configureren in Thunderbird?

Om uw e-mail in Thunderbird te configureren, volgt u deze instructies:

1. U kunt Thunderbird configureren:
    1. Ga naar het ‘Mail Account Setup’ venster:
      1. Indien u Thunderbird nog maar pas geïnstalleerd hebt, klikt u op ‘Nieuwe Account aanmaken’ bij het vak ‘E-mail’.Nieuw account aanmaken
      2. Indien u Thunderbird al gebruikt, klik rechts op het e-mailadres dat u al aangemaakt hebt. Klik op ‘Instellingen’. Onderaan klikt u op ‘Account acties’ > ‘Nieuwe account toevoegen’.
    2. Indien Thunderbird u voorstelt om een domeinnaam aan te kopen, kies ‘Dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken’.Overslaan en mijn bestaand e-mailadres gebruiken
    3. In het ‘Mail Account Setup’ venster vult u in:
      1. Uw naam: Uw naam (dit is de naam die de ontvanger van uw bericht te zien krijgt)
      2. E-mail adres: Uw volledig e-mailadres vb. user1@dierckxen.be
      3. Wachtwoord: Vul uw wachtwoord in
      4. Vink de optie aan ‘wachtwoord onthouden’
      5. Klik op ‘Doorgaan’E-mailaccountset-up
    4. Hier zal Thunderbird vermelden wat het denkt dat uw IMAP en POP servers zijn. Maar de e-mail servers van het controlepaneel heten anders, dus klikt u op ‘Handmatige config’.
      1. Vul voor de inkomende mailserver de gegevens in van uw controlepaneel.
      2. Vul voor de uitgaande mailserver de gegevens in van uw controlepaneel.
        1. POP3:pop3.mailprotect.be(port:110; SSL port: 995)
        2. IMAP:imap.mailprotect.be(port: 143; SSL port: 993)
        3. SMTP:smtp-auth.mailprotect.be(port: 2525; SSL port: 465)
      3. Klik op ‘Hertesten’.
      4. Klik op ‘Klaar’.

IMAP

E-mailaccountset-up IMAP

IMAP + SSL

E-mailaccountset-up IMAP + SSL

POP3

E-mailaccountset-up POP3

POP3 + SSL

E-mailaccountset-up POP3 + SSL

Geüpdatet op 2 maart 2020