Wat zijn de Combell standaard DNS-instellingen?

In dit artikel vind je de standaard DNS-instellingen voor je Combell diensten.

Lees ook: Koppel je domeinnaam aan webhosting of koppel je domeinnaam aan een mailbox.

DNS-instellingen zijn gelinkt aan de nameservers. Doe je aanpassingen aan je DNS-instellingen, zorg dan zeker dat de gekoppelde nameservers actief zijn.

DNS-wijzigingen hebben tot 4 uur nodig om actief te worden. De tijd kan zelfs oplopen tot 24 uur wanneer ook de nameservers worden aangepast.

A-records heb je nodig om je domeinnaam te koppelen aan webhosting of Sitebuilder.

Webhosting

Om je domeinnaam te koppelen aan Combell webhosting, Stel je een A-record in met het IP-adres van je pakket.

Volg deze stappen om het IP-adres te vinden in het controlepaneel

1. Ga naar “Mijn Producten” > “Webhosting” > Klik op de knop “Beheer hosting” rechts van jouw domeinnaam.
  2. In het overzicht van de hosting staat het IP-adres in het midden van het scherm.
    Kopieer dit ip adres en vul dit in als A-record voor je domeinnaam met én zonder www ervoor!
    Is Varnish actief op je webhosting? Dan gebruik je het Varnish IP-adres. Dit staat in hetzelfde overzicht.

Sitebuilder

Om je domeinnaam te koppelen aan een Sitebuilder pakket, stel je twee A-records in + een CNAME.

A-record
Hostname: je domeinnaam zonder www bv. ninefortwo.com
IP-adres: 100.24.208.97
TTL: 3600

A-record
Hostname: je domeinnaam zonder www bv. ninefortwo.com
IP-adres: 35.172.94.1
TTL: 3600

CNAME
Record / Host: je domeinnaam met www bv. www.ninefortwo.com
Bestemming: sitebuilder.multiscreensite.com
TTL: 3600

CNAME-records laten je e-mailprogramma toe om je Basic of Exchange mailboxen automatisch te configureren.

Basic mailboxen

CNAME
Record / Host: autodiscover. + je domeinnaam bv. autodiscover.ninefortwo.com
Bestemming: autodiscover.mailprotect.be
TTL: 3600

CNAME
Record / Hosting: autoconfig. + je domeinnaam bv. autoconfig.ninefortwo.com
Bestemming: autoconfig.mailprotect.be
TTL: 3600

Exchange mailboxen

CNAME
Record / Host: autodiscover. + je domeinnaam bv. autodiscover.ninefortwo.com
Bestemming: autodiscoverredirect.powermail.be
TTL: 3600

Sitebuilder

CNAME
Record / Host: je domeinnaam met www bv. www.ninefortwo.com
Bestemming: sitebuilder.multiscreensite.com
TTL: 3600

De standaard MX records voor Combell zijn:

MX-record
Record / Host: je domeinnaam zonder www bv. ninefortwo.com
Bestemming: mx.mailprotect.be
TTL: 3600
Prioriteit: 10

MX-record
Record / Host: je domeinnaam zonder www bv. ninefortwo.com
Bestemming: mx.backup.mailprotect.be
TTL: 3600
Prioriteit: 50

Gebruik deze SRV-records om je Basic Mailbox volautomatisch te configureren in Outlook of Thunderbird.

SRV-record
Record / Host: _autodiscover._tcp.jedomeinnaam.com
TTL: 3600
Prioriteit: 1
Gewicht: 1
Poort: 443
Bestemming: autodiscover-s.mailprotect.be (merk op: autodiscover-s)

SRV-record
Record / Host: _pop3s._tcp.jedomeinnaam.com
TTL: 3600
Prioriteit: 10
Gewicht: 1
Poort: 995
Bestemming: pop.mailprotect.be

SRV-record
Record / Host: _imaps._tcp.jedomeinnaam.com
TTL: 3600
Prioriteit: 1
Gewicht: 1
Poort: 993
Bestemming: imap.mailprotect.be

SRV-record
Record / Host: _submission._tcp.jedomeinnaam.com
TTL: 3600
Prioriteit: 1
Gewicht: 1
Poort: 587
Bestemming: smtp-auth.mailprotect.be

Tips voor het correct invullen van de SRV records:

• Het eerste deel van het record (“_autodiscover”, “_pop3s”, …) is de service
  • Het tweede deel van het record (“_tcp”) is het protocol
  • De kleine getallen (“10”, “1”) zijn steeds respectievelijk de prioriteit en het gewicht
  • De grotere getallen (“443”, “995”, “993”, “587”) zijn de poort
  • De domeinnaam na de poort (“autodiscover-s.mailprotect.be”, …) is de bestemming
  • De TTL is onbelangrijk en mag op 3600 worden ingesteld.

Nadat je de SRV-records geconfigureerd hebt, zou de lijst er ongeveer zo moeten uitzien:

Een RSV-record wijzigen

Updated on 8 October 2020