Site Instellingen

De meeste algemene opties voor jouw site zijn beschikbaar in het tabblad “Instellingen” in het linkerpaneel. Vanaf hier kan je een back-up maken van jouw site, de SEO van jouw site bewerken en meer.

Site Iconen

Met startschermpictogrammen, deelpictogrammen, favicons en opstartafbeeldingen kan je jouw gebruikerservaring op de site aanpassen, markeren en oppoetsen. Het maakt het voor een gebruiker gemakkelijker om jouw site uit een aantal tabbladen of links op zijn startscherm te kiezen.

Site URL

De URL van de site is hoe bezoekers jouw site zien. Je krijgt een standaard, publieke URL toegewezen totdat je besluit jouw eigen domein toe te voegen.

Standaard zijn de instellingen, wanneer de site niet wordt gepubliceerd, meestal grijs. Publiceer jouw site om meer instellingen te onthullen, zoals de mogelijkheid om de URL van de site te bewerken.

Voorbeeld

Het voorbeeld toont jouw site, inclusief ongepubliceerde wijzigingen, zoals die in de editor verschijnt. Een voorbeeld van de site is een geweldige manier om je werk met anderen te delen en je site op meerdere apparaten te bekijken voordat je het lanceert.

Om de URL van de site te delen, klik je op “Kopiëren” naast de voorbeeld-URL.

Site onpubliceren

Wanneer je een site ongepubliceerd maakt, is deze niet meer online zichtbaar en kan deze niet meer door gebruikers worden geraadpleegd totdat deze opnieuw wordt gepubliceerd. Het ongepubliceerd zijn heeft geen invloed op het abonnement op jouw site.

Om jouw site ongepubliceerd te maken, klik je op “Unpublish”.

Site SSL

Site SSL is de plaats waar je een beveiligde HTTPS-verbinding voor jouw site kunt opzetten. HTTPS is geweldig om jouw SEO te versterken en om bezoekers vertrouwen te geven bij het bezoeken van jouw pagina’s.

Deze oplossing maakt gebruik van het Let’s Encrypt project, dat een open source Certificaat Autoriteit is die gratis certificaten aanbiedt. Deze oplossing vereist wel dat je een domein hebt dat met succes op jouw site is gericht.

Om SSL aan te zetten:

• Publiceer jouw site.
  • Zet SSL aan.

Voor meer informatie over SSL, zie SSL of HTTPS toevoegen.

Laad jouw site in een iFrame

Om jouw site in te bedden in een iFrame op een andere site, klik je op de toggle “Laat site in een iFrame laden”.

SEO

SEO is wat jouw site op de eerste pagina van Google brengt. Je kan hier instellingen wijzigen om een kleine boost te geven aan zoekmachineoptimalisatie. Voor meer informatie over SEO, zie Inleiding tot SEO.

Deze instellingen zijn verschillend van de individuele pagina SEO-instellingen. Pagina SEO overschrijft de globale SEO veranderingen in de site-instellingen. Voor meer informatie, zie Site SEO-instellingen.

Google Analytics

Door Google Analytics aan jouw site toe te voegen, krijg je via het Google Analytics dashboard een diepgaand inzicht in jouw klanten en gebruikers.

Om Google Analytics te installeren, moet je eerst Google Analytics op Google’s platform instellen. Zodra je dat hebt gedaan, krijg je jouw tracking ID en voer je deze in het tabblad Google Analytics in. Voor meer informatie, zie Google Analytics toevoegen.

URL Redirect

Met de URL Redirect functie kan je specifieke URL’s op jouw site omleiden naar specifieke pagina’s. Voor meer informatie, zie URL Redirects.

Koptekst HTML

De koptekst HTML is een locatie voor jou om jouw aangepaste scripts, meta-tags en andere stukjes code toe te voegen die in de <head> sectie van jouw site thuishoren. Voor meer informatie, zie Koptekst HTML.

Let op: Alleen bepaalde soorten code kunnen in de koptekst HTML worden geplaatst. Onjuiste code zal worden verwijderd.

Voor meer informatie over aangepaste coderingsrichtlijnen, zie Richtlijnen voor aangepaste codes.

Back-up site

Maak een back-up van jouw site die je op elk moment kunt herstellen. Dit stelt je in staat om wijzigingen terug te draaien of om kritische fouten op de site te herstellen.

Om een back-up te maken, klik je in het linkerpaneel op “Instellingen” en vervolgens op “Back-up Site”. Typ een nieuwe versienaam voor de back-up en klik op “Opslaan”.

Voor meer informatie over site back-ups, zie Back-up Sites.

Taal van de site

Als je een site in een andere taal dan het Engels bouwt, kan je met de functie Taal van de Site bepaalde elementen in jouw doeltaal vertalen. Voor meer informatie, zie Een standaardtaal voor de site instellen.

Privacy instellingen

Met behulp van de pagina Privacy instellingen kan je ervoor zorgen dat jouw gebruikers goed op de hoogte zijn van het type gegevens en cookie-informatie dat wordt verzameld wanneer ze jouw pagina bezoeken. De belangrijkste hulpmiddelen die je kan inschakelen in de privacy instellingen zijn de privacypagina en de cookie-melding.

404 Pagina

Pas de 404 pagina voor jouw site aan. De 404 pagina wordt gebruikt in het geval dat een ongeldige of onbereikbare URL wordt ingevoerd als een interne link van het domein van de site; dat wil zeggen, in plaats van een pagina die niet kan worden weergegeven. Als een bezoeker van de site probeert toegang te krijgen tot een niet-bestaande pagina op jouw site, zal hij jouw aangepaste 404 pagina zien in tegenstelling tot de generieke 404 pagina die wij standaard aanbieden.

Om de 404 pagina aan te passen:

1. Klik in het linkerpaneel op “Instellingen” en vervolgens op “404 pagina”.
  2. Klik op “Pagina aanpassen”. De 404 pagina wordt niet weergegeven onder het menu Pagina’s of het uitklapmenu Pagina’s linksboven in de editor.
  3. Het bewerken van de 404 pagina is vergelijkbaar met het bewerken van een andere pagina op jouw site. Je kan elke willekeurige widget of sectie naar binnen slepen en de inhoud en het ontwerp bewerken. Echter, om terug te navigeren naar de rest van jouw site, moet je teruggaan naar de startpagina vanuit het uitklapmenu van de pagina’s boven aan de pagina.
  4. Om jouw 404 pagina te bekijken, klik je op ” Voorbeeld pagina “. Je kan altijd teruggaan naar de originele 404 pagina door te klikken op “Teruggaan naar de originele pagina”.