Ga online, publiceer en stel jouw domein in.

Het domein van jouw site is als het woonadres; het laat andere mensen het vinden. Het instellen van het domein van jouw site is erg belangrijk omdat het mensen in staat stelt om jouw sites te bezoeken. Hoewel onze SiteBuilder geen domeinen host, kan je een domein kopen en het verbinden met jouw gepubliceerde site door het creëren van een CNAME en twee A-records in uw DNS-instellingen.

IN DIT ARTIKEL:

Ga online

Om jouw site online te krijgen, moet je jouw site publiceren, jouw domein opzetten en jouw domein instellen.

Een site publiceren

Om jouw site op eender welk domein te laten verschijnen, moet je deze eerst publiceren. Om jouw site te publiceren: Klik in de SiteBuilder editor, rechtsboven, op “Publiceren”. Als jouw site eerder is gepubliceerd, klik je op “Herpubliceren”.

Een domein opzetten

Staat je domeinnaam bij Combell?

Als je bij de bestelling een domeinnaam opgaf die bij Combell staat, dan brengen wij de koppeling van je domeinnaam in orde. Tenzij je nog specifieke DNS-instellingen hebt ingesteld. In dat geval moet je bevestigen dat we die instellingen mogen overschrijven.

Volg deze stappen in het controlepaneel om je de koppeling te bevestigen

1. Ga naar “Mijn producten” > “SiteBuilder” > Klik op “Beheer site” rechts van jouw domeinnaam.
  2. In het overzicht zie je de DNS-records die ingesteld moeten worden (als de koppeling nog niet in orde is). Klik op “Verwijzing automatisch in orde brengen”.
  3. Vink de checkbox aan in de popup en bevestig met een klik op “Wijziging doorvoeren”.
    Let op: Het kan tot één uur duren eer deze wijziging is doorgevoerd.

Staat je domeinnaam bij een andere provider?

Als je bij de bestelling een domeinnaam opgaf die niet bij Combell staat, dan moet je de DNS-instellingen van je domeinnaam aanpassen. Dit doe je op het controlepaneel van de provider waar je domeinnaam staat.
Via ons controlepaneel zie je welke DNS-recors je moet instellen.

Volg deze stappen in het controlepaneel om de DNS-records op te zoeken

1. Ga naar “Mijn producten” > “SiteBuilder” > Klik op “Beheer site” rechts van jouw domeinnaam.
  2. In het overzicht zie je de DNS-records die ingesteld moeten worden. Stel deze in voor jouw domeinnaam op het controlepaneel van je provider.

Het volgende is een voorbeeld waarbij je twee A-records moet instellen en één CNAME.

Opmerking: De meeste domeinproviders hebben instructies voor het maken van CNAME-records en A-records in hun knowledge base. Als je deze informatie niet kunt vinden, moet je contact opnemen met je domeinhost.

Problemen oplossen

CNAME en A-records kunnen tot 48 uur nodig hebben om zich te verspreiden, dus jouw site zal meestal niet onmiddellijk verschijnen. Als jouw site na 48 uur nog steeds niet verschijnt, is er waarschijnlijk iets mis. Om uit te zoeken wat er aan de hand is:

1. Ga naar https://www.whatsmydns.net/ en selecteer “CNAME” of “A” in het uitklapmenu.
    • Voor CNAME vul je het veld in met jouw hele URL (bijvoorbeeld www.example.com).
    • Vul voor het A-record het veld in met het naakte domein (bijvoorbeeld example.com).
  2. Als je rode Xen ziet, of als je niet de juiste host rechts van elke locatie ziet, betekent dit dat ofwel de CNAME ofwel het A-record niet correct is ingesteld of dat de domeinhost zich niet verspreidt.
  3. Zorg ervoor dat de CNAME en A-record zijn ingesteld met de juiste waarden zoals hierboven vermeld.
  4. Als alles correct is ingesteld en je 48 uur hebt gewacht, maar jouw site wordt niet weergegeven, neem dan contact op met jouw domeinhost voor meer informatie.
  5. Als je groene vinkjes ziet en de juiste hostnaam, is jouw CNAME en A-record succesvol opgezet.

Veelvoorkomende fouten

Jouw domein is niet correct ingesteld

Deze fout betekent ofwel dat:

1. Jouw domein wordt niet op de juiste manier opgezet en/of verspreid.
    • Om dit op te lossen, zorg ervoor dat je de stappen in dit artikel hebt gevolgd en wacht tot 24 uur.
  2. We verwachten een andere domeinnaam.
    • Om dit op te lossen, moet je ervoor zorgen dat de URL van de site in deze interface een www voor heeft.

Domein al in gebruik

Domein al in gebruik

Deze fout betekent dat een andere site in ons systeem dit domein gebruikt. Om dit op te lossen, als een andere site in jouw account dit domein gebruikt, ga dan die site bewerken en verander het toegewezen domein. Als geen enkele andere site in jouw account dit domein gebruikt, dan kan je dit doen:

1. Log in op jouw domeinhost en maak een TXT-record aan met de naamwaarde ‘domainverification’ en de tekstwaarde ‘proofofdomainXX-XX-XX’ (waarbij XX-XX-XX de datum is). Dit zal aantonen dat de eigenaar van het domein (jij) de wijziging aanvraagt.
  2. Neem contact op met ons supportteam om het probleem uit te leggen, zodat we het domein voor jou vrij kunnen maken.
Updated on 8 September 2020