Ga online, publiceer en stel jouw domein in

Het domein van jouw site is als het woonadres; het laat andere mensen het vinden. Het instellen van het domein van jouw site is erg belangrijk omdat het mensen in staat stelt om jouw sites te bezoeken.

Ga online

Om jouw site op eender welk domein te laten verschijnen, moet je deze eerst publiceren. Om jouw site te publiceren: Klik in de SiteBuilder editor, rechtsboven, op “Publish”.

Let op: je domeinnaam moet ook correct verwijzen naar SiteBuilder om je website effectief te laten verschijnen. Zolang dit niet in orde is, zal je website niet werken.

Een domein opzetten

Staat je domeinnaam bij Combell?

Als je bij de bestelling een domeinnaam opgaf die bij Combell staat, dan brengen wij de koppeling van je domeinnaam in orde. Tenzij je nog specifieke DNS-instellingen hebt ingesteld. In dat geval moet je bevestigen dat we die instellingen mogen overschrijven.

Volg deze stappen in het controlepaneel om je de koppeling te bevestigen

1. Ga naar “Mijn producten” > “SiteBuilder” > Klik op “Beheer site” rechts van jouw domeinnaam.
  2. In het overzicht zie je de DNS-records die ingesteld moeten worden (als de koppeling nog niet in orde is). Klik op “Verwijzing automatisch in orde brengen”.
  3. Vink de checkbox aan in de popup en bevestig met een klik op “Wijziging doorvoeren”.
    Let op: Het kan tot één uur duren eer deze wijziging is doorgevoerd.

Staat je domeinnaam bij een andere provider?

Als je bij de bestelling een domeinnaam opgaf die niet bij Combell staat, dan moet je de DNS-instellingen van je domeinnaam aanpassen. Dit doe je op het controlepaneel van de provider waar je domeinnaam staat.
Via ons controlepaneel zie je welke DNS-recors je moet instellen.

Volg deze stappen in het controlepaneel om de DNS-records op te zoeken

1. Ga naar “Mijn producten” > “SiteBuilder” > Klik op “Beheer site” rechts van jouw domeinnaam.
  2. In het overzicht zie je de DNS-records die ingesteld moeten worden. Stel deze in voor jouw domeinnaam op het controlepaneel van je provider.

Het volgende is een voorbeeld waarbij je twee A-records moet instellen en één CNAME.

Opmerking: De meeste domeinproviders hebben instructies voor het maken van CNAME-records en A-records in hun knowledge base. Als je deze informatie niet kunt vinden, moet je contact opnemen met je domeinhost.

Geüpdatet op 6 mei 2022