Quickstart Reseller

Gebruik deze quickstart om snel van start te gaan met jouw Reseller of bekijk deze introductievideo:

Stap 1: Aanmaken servicepakket

Alvorens je een hostingpakket kan aanmaken dien je een service pack aan te maken. Dit servicepakket zal immers de limieten bepalen waaraan de hostingaccount aan zal moeten voldoen. Het servicepakket zal dus bepalen hoeveel schijfruimte er is, hoeveel mailboxen er kunnen worden aangemaakt en dergelijke meer.

Enkele seconden later is jouw nieuwe service pakket actief en kan je dit gebruiken om een account aan te maken.

Stap 2: Aanmaken hostingaccount

Eens het servicepakket is aangemaakt, kan er een hostingaccount worden aangemaakt.

Enkele seconden later is jouw nieuwe account aangemaakt en kan je hiermee aan de slag. Hieraan zal tevens meteen een nieuwe tijdelijke naam gekoppeld zijn, langs welke je deze weg kan consulteren:

Volg deze stappen in het controlepaneel :

1. Ga naar “Reseller”
  2. Kies in het menu links voor “Accounts” en klik op de knop met de drie puntjes naast de account die je wil up-/downgraden. Klik op “Hosting beheer”.
  3. Klik in het menu links op “Domeinnamen & SSL”.
    Dit betreft dan een tijdelijke URL in de vorm ‘domeinnaambe.webhosting.be’. Deze kan je gebruiken om de inhoud van het hostingpakket te bekijken zolang de effectieve domeinnaam hier niet aan gekoppeld is.aanmaken hostingaccount

Stap 3: Koppelen van de domeinnaam aan de hostingaccount

Eens het hostingaccount actief is, zal je ongetwijfeld de domeinnaam naar dit hostingaccount willen laten doorverwijzen.
Maak de nodige A-records aan en verwijs deze naar het ip-adres van het hostingpakket.

Deze instellingen worden ongeveer 4 uur na het instellen actief, op voorwaarde dat jouw domeinnaam onze nameservers (ns3.combell.net
ns4.combell.net of ns3.european-server.com / ns4.european-server.com) gebruikt.

Volg deze stappen in het controlepaneel om het IP-adres terug te vinden:

1. Ga naar “Reseller”
  2. Kies in het menu links voor “Accounts” en klik op de knop met de drie puntjes naast de account die je wil up-/downgraden. Klik op “Hosting beheer”.
  3. Je krijgt nu het IP-adres te zien.

IP-adres reseller

Geüpdatet op 11 oktober 2021