Wat is een A-record? Hoe kan ik het aanmaken / wijzigen?

Het A-record of Address Record verstrekt informatie over het IP-adres van je host/domeinnaam. Het is bijvoorbeeld de link tussen de naam van je website en het IP-adres van de server waarop je bestanden staan.

Wanneer je domeinnaam niet geregistreerd is bij hetzelfde bedrijf als waar je website gehost is, dan moet je zelf die verbinding maken.
Vraag het IP-adres op van je hostingpakket en maak de nodige A-records aan bij de DNS-instellingen van je domeinnaam.

Volg deze stappen in het controlepaneel om een A-record in te stellen:

1. Ga naar “Mijn producten” > “DNS & forwarding beheer” > Klik op de knop “DNS & forwarding” rechts van jouw domeinnaam.
  2. Kies in het menu links voor “A-records” (zie afbeelding onderaan dit artikel).
  3. Om een bestaand A-record te wijzigen, kies de host die je wil wijzigen en klik op “Wijzig”.
    Vul het nieuwe IP-adres in en klik op “Opslaan”.
    Een nieuw A-record toevoegen doe je onderaan de lijst. Geef in het linker tekstveld een naam aan het subdomein of laat dit blanco indien je het A-record voor de domeinnaam zelf wilt aanmaken.
    Vul het IP-adres en klik op “Toevoegen”.
  4. De wijzigingen worden geactiveerd. Denk eraan dat dit 1 tot 4u kan duren. Je kan de actieve records controleren via de who.is website.A-records

TIP: bedenk dat steeds zowel het hoofddomein als het www subdomein moeten verwijzen naar het ip adres van de webserver. Vaak wordt ook het ftp subdomein voorzien. Zie het voorbeeld voor het domein ninefortwo.be in de afbeelding hierboven.

Wijzigingen aan je A-records worden pas na 1 tot 4 uur actief

De distributietijd bedraagt meestal 1 uur, maar kan oplopen tot 4.

Updated on 11 March 2020