1. Home
  2. Knowledge base
  3. Performance hosting met Drupal

Performance hosting met Drupal

Dit artikel is geoptimaliseerd voor Drupal 7

Drupal is een van de populairste content management systemen. Het kan, mits wat optimalisering, zowel grote als kleine websites aan. Dit artikel zal je helpen om jouw CMS klaar te maken om grote hoeveelheden verkeer aan te kunnen, zonder aan snelheid in te boeten.

Het eerste deel van dit artikel zal je standaard optimalisatie technieken tonen, die geschikt zijn voor elke hosting, zelfs wanneer je geen gebruik maakt van caching opties.

Pas nadat je de algemene optimalisatie volledig uitgevoerd hebt, kan je beginnen aan dit tweede deel, dat je toont hoe uw CMS kan profiteren van de Performance hosting tools.

IN DIT ARTIKEL:

Redis configuratie

1. Activeer een Redis instantie op het hosting pakket in kwestie via jouw controlepaneel.
  2. Installeer Redis via drush cli van de SSH jail. Navigeer naar de root (~/www/[drupal]/) map en voer het volgende commando uit:
    drush en -y redis

3. Installeer Predis via git vanuit the SSH jail:
    cd ~/www/[drupal]/sites/all/libraries/

1. Open https://github.com/nrk/predis in een web browser.
    2. Kopieer de inhoud van het HTTPS kloon URL veld naar jouw klembord.
    3. Vul nu het volgende commando in:
      git init

git clone **plak de inhoud van jouw klembord**

4. Er zal nu een Predis map staan in www/sites/all/libraries/
  4. Pas settings.php aan door deze code onderaan het bestand toe te voegen:
    nano ~/www/[drupal]/sites/default/settings.php

$conf['redis_client_interface'] = 'Predis';
    $conf['redis_client_host'] = 'IP ADRESS VAN DE REDIS INSTANTIE';
    $conf['redis_client_port'] = 'POORT VAN DE REDIS INSTANTIE';
    $conf['redis_client_password'] = 'PASWOORD VAN DE REDIS INSTANTIE';
    $conf['lock_inc'] = 'sites/all/modules/redis/redis.lock.inc';
    $conf['cache_backends'][] = 'sites/all/modules/redis/redis.autoload.inc';
    $conf['cache_default_class'] = 'Redis_Cache';

5. Test nu de connectie naar de Redis server vanuit de SSH jail.Zo doe je dit:
    1. De Redis-cli is nu beschikbaar op de gedeelde SSH jails. Je moet de SSH resetten om die te kunnen gebruiken. Zodra je dit gedaan hebt, kan je Redis-cli gebruiken.
    2. In dit voorbeeld gebruik ik het IP 255.255.255.0; poort 10000 en het wachtwoord PASS
      redis-cli -h 255.255.255.0 -p 10000
      255.255.255.0:10000> AUTH PASS
      OK

Commando’s uitvoeren

Je kan nu de Redis commando’s uitvoeren.

Om te kijken of er keys aanwezig zijn in deze Redis instantie, geef je het volgende commando:

255.255.255.0:10000> keys *

Om bijvoorbeeld te zien hoeveel MB gebruikt wordt, geef je dit commando:

255.255.255.0:10000> info

Om te zien of de database aangroeit wanneer je op verschillende plekken in de site klikt, geef je volgend commando:

255.255.255.0:10000> dbsize

Je kan de Redis-cli verlaten met CTRL + C

Je vindt een lijst met de commando’s op de site van Redis

Geüpdatet op 13 april 2021