Hoe caching activeren op je webhosting

Caching activeren op de hosting is makkelijk en we hebben handleidingen voorzien voor de populairste cms-systemen.

Lees ook: Wat is caching?

KIES JOUW CACHING

Redis caching activeren

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “Performance & Caching”.
  3. Ga naar de tab “Caching”.
  4. Klik op “Activeren” naast Redis. Zie je de knop niet? Dan moet je eerst caching bestellen.
  5. Klik nu op “Activeer Redis”.
  6. Kies een sterk wachtwoord bestaand uit minstens 8 tekens en klik op “Activeer Redis”.
  7. Redis is geactiveerd. Klik op “Terug naar overzicht” om het IP-adres en de poort van je Redis cache te bekijken.
    Gebruik de Predis library om verbinding te maken of gebruik onze handleidingen voor jouw CMS.

Varnish caching activeren

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “Performance & Caching”.
  3. Ga naar de tab “Caching”.
  4. Klik op “Activeren” naast Varnish. Zie je de knop niet? Dan moet je eerst caching bestellen.
  5. Vink de gewenste instellingen voor A-records en tijdelijke bypass aan of uit en klik op “Activeer Varnish”.
    Staat je domeinnaam bij ons? Dan raden we aan om beide opties aan te vinken.
  6. Varnish is geactiveerd. Je ziet nu een overzicht van alle gegevens die je nodig hebt om Varnish in je website te gebruiken.
  7. Klik op “Wijzig type configuratie” om de instellingen te wijzigen.
    De belangrijkste keuze is die voor het template. Gebruik je WordPress, Magento of Drupal, kies dan zeker het overeenstemmende template voor maximale performantie.

Memcached caching activeren

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “Performance & Caching”.
  3. Ga naar de tab “Caching”.
  4. Klik op “Activeren” naast Memcached. Zie je de knop niet? Dan moet je eerst caching bestellen.
  5. Klik nu op “Activeer Memcached”.
  6. Memcached is geactiveerd. Je ziet nu het IP-adres en de poort van je Memcached cache. Gebruik deze handleiding om verbinding te maken of gebruik onze handleidingen voor jouw CMS.

Ramdisk caching activeren

Een Ramdisk is een virtuele harde schijf. Je website kan veel sneller bestanden lezen en schrijven naar deze schijf. Let wel op, deze schijf is vluchtig, dit wil zeggen dat het mogelijk is dat deze bestanden op gelijk welk moment weg kunnen zijn.

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “Performance & Caching”.
  3. Ga naar de tab “Caching”.
  4. Klik op “Activeren” naast Ramdisk. Zie je de knop niet? Dan heb je geen pakket met Ramdisk. Upgrade in dat geval naar een groter pakket.
  5. Klik nu op “RAM-disk activeren”.
  6. Geef een label en een mapnaam in. Deze moet al aangemaakt zijn op je hostingpakket.
  7. Klik op “RAM-disk activeren” om te bevestigen. Gebruik deze handleiding om verbinding te maken of gebruik onze handleidingen voor jouw CMS.
Updated on 13 October 2020