Hoe kan ik redis in WordPress implementeren?

TIP: Heb je een CMS Hosting account (WordPress Performance, Magento Business, Joomla Express, Drupal Express, enz.), dan zal Combell automatisch de beste caching methode voor jou kiezen en die configureren. Je moet deze procedure niet zelf doorlopen.

REDIS is de favoriete methode om WordPress te cachen indien de backend en/of de frontend traag zijn.

Om REDIS te implementeren in WordPress volg je deze instructies:

1. Zorg er eerst voor dat je Redis caching activeert vanuit jouw controlepaneel
  2. Log in op jouw backend van WordPress
  3. Installeer de volgende plug-in: Redis Object Cache (https://wordpress.org/plugins/redis-cache/other_notes/)
  4. Activeer de plug-in maar klik nog niet op de ‘Object cache inschakelen” knop in het gedeelte met de instellingen van de plug-in controle.Je zal zien dat deze plug-in een scherm heeft voor de instellingen, maar daar kan je het IP-adres en de poort van jouw REDIS niet invullen. Je moet daarvoor eerst de volgende wp-config.php via ssh toevoegen:
    /**
    * REDIS config
    */

define('WP_REDIS_HOST', '176.62.167.157');
    define('WP_REDIS_PORT', '10039');
    define('WP_REDIS_PASSWORD', 'password');
    define('WP_REDIS_MAXTTL', '86400');

Je voegt deze blok code toe juist boven deze lijn:

/* That's all, stop editing! Happy blogging. */
  5. Ga terug naar de rubriek Instellingen van jouw WordPress plug-in, en klik op de “Object Cache inschakelen” knop..

Jouw Redis zou nu moeten werken.

Redis controleren

Controleer nu of de Redis Cache correct gevuld wordt. Dit doe je via de Redis-CLI:

Voer dit commando uit:

redis-cli -h redisipadress -p redisportnumber

Voorbeeld:

redis-cli -h 250.250.250.1 -p 10000

Dit is wat er zal verschijnen

250.250.250.1:10000>

Vul nu het woord “AUTH” in, gevolgd door het wachtwoord van de Redis instantie, en druk op Enter. Het zou er nu zo moeten uitzien:

250.250.250.1:10000> AUTH ***************

Je zou nu een “OK” terug moeten krijgen. Antwoord hierop door het commando “keys” uit te voeren:

250.250.250.1:10000> keys *

Indien Redis correct geconfigureerd is, zou je een output moeten krijgen die er ongeveer zo uitziet:

1) "zc:k:f01_B95179DADADD876876ADDaD87630E9E"
2) "zc:ti:f01_BLOCK_SLIDE2"
3) "zc:k:f01_Zend_LocaleC_nl_NL_country_MR"
4) "zc:ti:f01_BLOCK_CATEGORY_ABOVE_EMPTY_COLLECTION"
5) "zc:k:f01_6ADDaDA9B2A0BB12371C0A5FB79E"
6) "zc:k:f01_CMS_BLOCK_BLOCK_LEFT_TOP_1_1"
7) "zc:k:f01_Zend_LocaleC_sv_SE_language_sv"
Geüpdatet op 1 maart 2023