1. Home
  2. Knowledge base
  3. Webhosting
  4. SSL & HTTPS
  5. Hoe installeer ik een SSL-certificaat?

Hoe installeer ik een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat installeren op je website of andere applicatie zorgt voor een versleutelde HTTPS-verbinding. SSL inschakelen wil dus zeggen dat je een beveiligde verbinding tot stand brengt waarmee je gecodeerde informatie uitwisselt. Kocht je SSL aan via een externe partij, maar wil je het certificaat installeren op onze hosting? Kom hier te weten hoe je dat doet.

Waarom SSL-verbinding instellen belangrijk is

Een SSL-certificaat instellen staat gelijk aan je website extra beveiligen. Gebruik je geen beveiligingscertificaat, dan heeft jouw website geen versleutelde connectie. Zo maak je het criminelen of hackers veel gemakkelijker om bepaalde persoons- of betalingsgegevens te achterhalen en dus te stelen.

SSL staat voluit voor Secure Socket Layer. SSL installeren zorgt er dus voor dat je beveiligde informatie verstuurt zonder dat een derde partij de info kan ontfutselen.

Verwerk je bestellingen, integreer je een formulier op je site … dan ben je door de huidige GDPR-regels verplicht om een SSL-certificaat te installeren. Je HTTPS-website zal bovendien beter en dus hoger scoren in online zoekmachines.

Wil je graag meer lezen over alle voordelen van SSL? Op onze blog lees je waarom SSL gebruiken zo belangrijk is!

Hoe SSL inschakelen

Een website met een SSL-certificaat schakelt automatisch over naar een beveiligde HTTPS-versie. HTTPS instellen is dus eigenlijk hetzelfde als SSL inschakelen. Het ene zorgt voor het andere.

Wist je dat je altijd een gratis SSL-certificaat krijgt bij hosting van Combell? SSL activeren doen we trouwens standaard op elke hostingpakket. Met andere woorden: jij hoeft hier helemaal niets voor te doen.

Is SSL nog niet geactiveerd op je webhosting bij ons? Dan kan je dat via het controlepaneel toch zelf doen.

Volg deze stappen in het My Combell om een SSL-verbinding in te schakelen:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “Domeinnamen & SSL”.
  3. Klik rechts op “Beheer website” en kies voor “SSL-instellingen” in de dropdown.
  4. Bij SSL-instellingen kan je hier SSL inschakelen via een gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt.

Extra: activeer ook HTTP/2 en HTTPS forceren. Met HTTP/2 gaat je website sneller werken. Met HTTPS forceren komen al je bezoekers op de veilige HTTPS-versie van je website terecht.

Hoe SSL-certificaat installeren (extern aangekocht)

Om een SSL-verbinding in te stellen kan je ook een eigen SSL-certificaat installeren. Je kan zo’n certificaat kopen via ons of ergens anders.

Hoe een certificaat installeren? Volg deze stappen in het My Combell:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “Domeinnamen & SSL”.
  3. Klik rechts op “Beheer website” en kies voor “SSL-instellingen” in de dropdown.
  4. Scroll naar “SSL-certificaat” onderaan en klik op “Voeg een SSL-certificaat toe”.
  5. Vul de gegevens van je SSL-certificaat in en klik op “SSL-certificaat toepassen” om het te installeren.
Geüpdatet op 16 mei 2023