1. Home
  2. Knowledge Base
  3. E-mail
  4. E-mailadressen, mailboxen en e-mails doorsturen
  5. Maak een distributielijst aan met meerdere e-mailadressen

Maak een distributielijst aan met meerdere e-mailadressen

Distributielijsten worden gebruikt om e-mails te versturen naar een groep mensen, zonder dat je daarvoor elk e-mailadres apart moet ingeven.

Maak bv. een distributielijst aan voor alle leden van je verkoopsafdeling waarbij een e-mail naar sales@jouwdomeinnaam.com naar alle verkopers wordt gestuurd.

IN DIT ARTIKEL

Maak een distributielijst aan voor je Basic mailbox

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “E-mail hosting” > Klik op “Beheer” naast het domein van je mailbox.
  2. In het menu links ga je naar “Aliassen”.
  3. Vul de gegevens als volgt in om je distributielijst aan te maken:
    • Alias: Vul hier het e-mailadres in voor je distributielijst.
    • Bestemming: Vul alle e-mailadressen in naar waar je de e-mails van je distributielijst wil sturen.
  4. Klik op “Toevoegen” om de distributielijst aan te maken.

Tip: Het “Verzonden aan” veld in de mailbox van de ontvanger zal het e-mailadres van de distributielijst weergeven.

Distributielijst aanmaken

Maak een distributielijst aan voor je Exchange mailbox

Met een Exchange mailbox maak je eerst een distributielijst aan via het controlepaneel. Daarna voeg je contacten / e-mailadressen toe aan de lijst via je e-mailprogramma (bv. Outlook).

Volg eerst deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “E-mail hosting” > Klik op “Beheer” naast het domein van je mailbox.
  2. Kies in het menu links voor “Distributielijsten” en klik op “Distributielijst toevoegen”.
  3. Kies een naam, e-mailadres en beheerder voor je distributielijst.
  4. Klik op “Distributielijst aanmaken” om de lijst aan te maken en ga verder in Outlook om contacten toe te voegen aan je distributielijst.

Distributielijst aanmaken

Volg daarna deze stappen in Outlook 2013 om contacten toe te voegen aan je distributielijst:

1. Open het adresboek (In Outlook 2013 te vinden in het Start menu, onderaan de zoekbalk).
  2. Daar zie je normaal een lijst met contacten en distributielijsten. Klik op de distributielijst waar je e-mailadressen aan wil toevoegen.
  3. Klik op “Wijzig leden” om contacten (e-mailadressen) toe te voegen.
  4. Klaar? Klik op “OK” en daarna op “Toevoegen” om te bevestigen.

Contacten toevoegen aan distributielijst

Updated on 11 March 2020