Gebruikers & beheerders aanmaken en rechten beheren

Via je controlepaneel kan je extra gebruikers en beheerders toegang geven.

Wanneer je klanten meer controle wil geven over een product, kan je voor hen een gebruiker aanmaken. Afhankelijk van welke rechten je die gebruiker toekent, kan je klant mailboxen, DNS-gegevens of andere diensten beheren.

Naast gebruikers kan je ook beheerders toevoegen. Dat kunnen bv. collega’s of werknemers zijn. Een beheerder kan financiële en technische handelingen stellen via je controlepaneel, en kan onze support contacteren voor ondersteuning (in tegenstelling tot een gebruiker!).

Beheerder

• Kan onze support contacteren
  • Technisch, financieel, security- en gebruikersbeheer
  • Gebruikt het Combell-controlepaneel
  • Maximaal 3 beheerders (meer op aanvraag)
Gebruiker

• Kan onze support niet contacteren
  • Enkel technisch beheer
  • Gebruikt het Combell- óf een white-labelcontrolepaneel (jouw keuze)
  • Onbeperkt aantal gebruikers

IN DIT ARTIKEL

Een beheerder toevoegen

Beheerder toevoegen en uitnodigen

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Gebruikers’
  2. Kies in het menu links voor ‘Beheerders’
  3. Klik op ‘Beheerder uitnodigen’
  4. Voer de gegevens van je beheerder in

Je kan je nieuwe beheerder meteen een uitnodiging sturen om zijn of haar wachtwoord in te stellen. Wanneer je deze optie niet aanvinkt, kan je de uitnodiging achteraf versturen.

Wanneer je eerder al een gelijkwaardige beheerder hebt toegevoegd, kan je zijn rechten kopiëren voor je nieuwe beheerder. Dan is stap twee hieronder niet meer nodig.

Rechten instellen voor je beheerder

Wanneer je meteen na het aanmaken van je beheerder de rechten wil instellen, kan je dat doen door op ‘rechten instellen voor deze gebruiker’ te klikken. Anders volg je de stappen hieronder.

1. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Gebruikers’
  2. Kies in het menu links voor ‘Beheerders’
  3. Klik bij de juiste beheerder op ‘Rechten’
  4. Kies welk beheer je nieuwe beheerder mag voeren
  5. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Voor het technisch beheer kan je kiezen tot welke producten of accounts je nieuwe beheerder toegang heeft.
Kies je ‘Alle rechten’, dan heeft je beheerder controle over alle accounts binnen jouw reseller-pakket.

Kies je voor ‘Volledig beheer’ binnen een productcategorie, dan heeft je beheerder controle over alle producten in die categorie.

Een gebruiker toevoegen

Gebruiker toevoegen en uitnodigen

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Gebruikers’
  2. Kies in het menu links voor ‘Gebruikers’
  3. Klik op ‘Gebruiker uitnodigen’
  4. Voer de gegevens van je gebruiker in

Je kiest hier ook welk controlepaneel je gebruiker te zien krijgt: dat van ons of een whitelabeled-omgeving.Je kan je nieuwe gebruiker meteen een uitnodiging sturen om zijn of haar wachtwoord in te stellen.

Wanneer je deze optie niet aanvinkt, kan je de uitnodiging achteraf versturen.Wanneer je eerder al een gelijkwaardige gebruiker hebt toegevoegd, kan je zijn rechten kopiëren voor je nieuwe gebruiker. Dan is stap twee hieronder niet meer nodig.

Rechten instellen voor je gebruiker

Wanneer je meteen na het aanmaken van je gebruiker de rechten wil instellen, kan je dat doen door op ‘rechten instellen voor deze gebruiker’ te klikken. Anders volg je de stappen hieronder.

1. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Gebruikers’
  2. Kies in het menu links voor ‘Gebruikers’.
  3. Klik bij de juiste gebruiker op ‘Rechten’.
  4. Kies ‘Rechten per account of productgroep’.
  5. Bepaal de rechten voor je gebruiker.
  6. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Pas op!
    Kies je ‘Alle rechten’, dan heeft je gebruiker controle over alle accounts binnen jouw reseller-pakket.
    Kies je voor ‘Volledig beheer’ binnen een productcategorie, dan heeft je gebruiker controle over alle producten in die categorie.

Updated on 12 May 2021