Gebruikers & beheerders aanmaken en rechten beheren

IN DIT ARTIKEL

Een gebruiker / beheerder aanmaken op het controlepaneel

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Instellingen” > “Gebruikers” > Klik in het menu links op “Beheerders” of “Gebruikers”, afhankelijk van welk soort gebruiker je wil toevoegen.
    Wat is het verschil tussen beheerders en gebruikers?

Gebruikers:

• Kunnen enkel (geselecteerde) producten beheren
    • Kunnen Combell niet contacteren voor ondersteuning
    • Gebruikers zijn jouw klanten of externe personen

Beheerders:

• Hebben naast (geselecteerde) producten ook toegang tot financiële rechten, security settings en gebruikersbeheer
    • Kunnen Combell contacteren voor ondersteuning
    • Beheerders zijn jouw eigen medewerkers
  2. Klik nu onderaan de lijst op “Beheerder uitnodigen” of “Gebruiker uitnodigen”.
  3. Vul “Voornaam”, “Achternaam” en “e-mailadres” in.
  4. Vink de checkbox aan zodat ze een e-mail krijgen om een wachtwoord in te stellen.
  5. Kies de taal en klik op de knop om de gebruiker of beheerder aan te maken.
    Via het opgegeven e-mailadres krijgt de persoon een uitnodiging waarmee hij of zij een wachtwoord kan instellen en aan de slag kan.
  6. Ga zelf verder met het toewijzen van rechten, zie verder!

Wijs rechten toe aan je gebruiker / beheerder

Een gebruiker heeft minder mogelijke rechten dan een beheerder. Daarom is de procedure voor beide verschillend.

Voor een beheerder

1. Ga naar “Instellingen” > “Gebruikers” > Klik in het menu links op “Beheerders”.
  2. Je ziet een lijst van beheerders. Klik op “Rechten” bij de beheerder waar je rechten aan wil toewijzen of ze wil wijzigen.
  3. Vink de rechten aan waar deze Beheerder rechten toe mag hebben: “Financieel”, “Security”, “Gebruikersbeheer” en / of “Technisch beheer”.
  4. Vink je “Technisch beheer” aan? Kies dan welke producten deze gebruiker mag beheren.
    • Alle rechten: De gebruiker kan alle producten beheren.
    • Rechten per account of productgroep: Hier kan je bepalen tot welke producten een gebruiker toegang heeft (zie afbeelding onderaan dit artikel).
      Zo kan je bv. aangeven dat een gebruiker enkel domeinnamen kan beheren door “Volledig beheer” aan te klikken rechts op de regel “Domeinnamen”.
      Maar je kan ook aangeven dat een beheerder slechts 1 specifieke domeinnaam kan beheren. Dat doe je door op “Specifieer” te klikken en dan de domeinnaam te selecteren.
    • Rechten via tag: In dat geval krijgt de gebruiker toegang tot elk product waar je de geselecteerde tag aan hebt toegevoegd.

Voor een gebruiker

1. Ga naar “Instellingen” > “Gebruikers” > Klik in het menu links op “Gebruikers”.
  2. Je ziet een lijst van gebruikers. Klik op “Rechten” bij de gebruiker waar je rechten aan wil toewijzen of ze wil wijzigen.
  3. Kies welke producten deze gebruiker mag beheren.
    • Geen rechten: De gebruiker kan geen producten beheren.
    • Alle rechten: De gebruiker kan alle producten beheren.
    • Rechten per account of productgroep: Hier kan je specifiëren tot welke producten een gebruiker toegang heeft (zie afbeelding).
      Zo kan je bv. aangeven dat een gebruiker enkel domeinnamen kan beheren door “Volledig beheer” aan te klikken.
      Maar je kan ook aangeven dat een beheerder slechts 1 specifieke domeinnaam kan beheren. Dat doe je door op “Specifieer” te klikken en dan de domeinnaam te selecteren.
Rechten beheren
Deze beheerder heeft toegang tot alle domeinnamen én 1 van de hostingpakketten. De beheerder heeft geen toegang tot het beheer van de mailboxen.
Updated on 6 October 2020