Gebruik SSH-gegevens in je FTP-programma

Je weet al hoe je jouw website kunt uploaden via FTP. Dit artikel toont jou hoe je FTP kunt gebruiken met jouw SSH inloggegevens, wat betekent dat je poort 22 kunt gebruiken.

Alles wat je moet doen is een FTP client downloaden en installeren, en dan de juiste Host, Username, Wachtwoord en Poort invullen.

Volg deze stappen in het controlepaneel om FTP te gebruiken met jouw SSH inloggegevens:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Klik op de knop “Beheer hosting” rechts van jouw domeinnaam.
  2. Kies in het menu links voor “SSH”.
  3. Met SSH kan je een beveiligde verbinding leggen met jouw hostingpakket. Standaard is SSH niet geactiveerd. Je kan dit activeren door op de schuifknop te klikken.
  4. Open nu instellingen voor jouw verbinding in jouw FTP client. Gebruik je Filezilla, dan zal dit er ongeveer zo uitzien:ftp client
    • Bij HOST gebruik je jouw backup SSH-host. Bijvoorbeeld: ssh008.webhosting.be
    • Bij USERNAME gebruik je de SSH-gebruikersnaam. Bijvoorbeeld: ninefortwobe
    • Bij WACHTWOORD gebruik je het wachtwoord van de FTP-hoofdgebruiker
    • Bij POORT vul je in “22”FTP met SSH gegevens
Geüpdatet op 23 juni 2020