1. Home
  2. Knowledge base
  3. E-mail
  4. Stel een out of office in

Stel een out of office in

Stel een out of office in wanneer je op vakantie vertrekt of een e-mailadres niet meer gebruikt. Zo weten mensen die je e-mailen dat je hun bericht niet (snel) zal lezen.

IN DIT ARTIKEL

Stel een Out of office in voor je Basic mailbox

Volg deze stappen in het Controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “E-mail hosting” > Klik op “Beheer e-mail” naast de domeinnaam waarvoor je de mailbox wil beheren.
  2. In het menu links kies je voor “Mailboxen”.
  3. Kies de mailbox waarvoor je een out of office wil instellen en klik op “Details”.
  4. Kies het tabblad “Automatisch beantwoorden (out of office)” (zie afbeelding).
  5. Vink de checkbox “Actief” aan om de out of office te activeren. Vul het onderwerp en je boodschap in.
  6. Bevestig om de wijzigingen op te slaan.

Tabblad Automatisch beantwoorden (out of office)

Volg deze stappen in Webmail:

1. Klik bovenaan op “Instellingen”.
  2. Kies in het menu links voor “Mail Options” (zie afbeelding).
  3. Zet de schuifknop naast “Enable autoreply” op “On”.
  4. Vul je onderwerp en boodschap in.
  5. Bevestig met een klik op “Instellingen opslaan” bovenaan rechts.

Volg deze stappen in Beta Webmail:

1. Klik bovenaan op “Instellingen”.
  2. Kies in het menu links voor “Autoresponder” (zie afbeelding).
  3. Selecteer “Verstuur automatische antwoorden” .
  4. Vul je onderwerp en boodschap in.
  5. Bevestig met een klik op “Opslaan”.

Stel een Out of office in voor je Exchange mailbox

Een out-of-office boodschap is handig wanneer je tijdelijk niet in staat bent om uw mails te beantwoorden. Of bijvoorbeeld wanneer je een automatisch antwoord wil verzenden om te zeggen dat je  de boodschap ontvangen hebt en zo snel mogelijk een antwoord geeft. Dat kan je aanmaken vanuit jouw webmail.

Eerst moet je in jouw webmail inloggen. Dat doe je zo:

1. Log in op het controlepaneel.
  2. Ga naar het horizontaal menu bovenaan, klik op ‘Mijn producten’.Klik op Mijn producten
  3. Zoek in het menu ‘Mijn e-mailadressen’ en klik erop.
  4. Zoek naar de domeinnaam die de Exchange mailbox gebruikt. Klik op de bijhorende knop ‘Beheer’.Zoek de domeinnaam en klik op Beheer
  5. Uit het menu links kies je ‘Outlook Web Access’.Klik op Outlook Web Access
  6. Je wordt doorgestuurd naar een login pagina. Jouw e-mail adres zou al ingevuld moeten zijn. Tik jouw wachtwoord in en meld je aan.Log in Outlook Web App
  7. Je  bent nu ingelogd.Overzicht Outlook Web App

Nu gaat je de boodschap aanmaken.

1. Ga naar de hoek rechts boven en klik op ‘Opties’.
  2. Uit het uitklapmenu kies je nu ‘Automatisch antwoorden instellen…’.Opties > Automatische antwoorden instellen
  3. Je komt nu in het ‘E-mail ordenen’ gedeelte van jouw Exchange beheer.E-mail ordenen
  4. Activeer de ‘Automatische antwoorden verzenden’ knop, en als je wil kan je de periode bepalen waarin de boodschap van toepassing is. Je kan ook gewoon de automatische boodschap nu activeren, en later terug deactiveren.Klik op Automatische antwoorden verzenden
  5. Schrijf jouw boodschap.
  6. Je kan vervolgens fijner bepalen aan wie het automatisch antwoord gezonden wordt: enkel naar afzenders buiten jouw organisatie, met de bijkomende optie om al dan niet enkel het antwoord te sturen naar mensen in jouw lijst met contactpersonen.Bepaal aan wie het automatisch antwoord wordt verzonden
  7. Klik ‘Opslaan’ om te bevestigen.
Geüpdatet op 3 juni 2020