1. Home
  2. Knowledge base
  3. Webhosting
  4. Domeinnamen en websites op je hostingpakket
  5. Voeg een extra domeinnaam toe aan je hostingpakket als alias

Voeg een extra domeinnaam toe aan je hostingpakket als alias

Een extra domeinnamen aan je hostingpakket koppelen gaat op meerdere manieren:

IN DIT ARTIKEL

Voeg een extra (sub)domeinnaam toe die bij Combell staat

Een extra domeinnaam toevoegen aan je bestaande website noemen we een alias domeinnaam.

Om een alias domein toe te voegen volg je deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > “Beheer hosting”.
  2. In het menu links kies je voor “Domeinnamen”.
  3. Klik op “Alias toevoegen” om een extra domeinnaam toe te voegen.
  4. Kies of je een “Subdomeinnaam” van je bestaande domeinnaam wil toevoegen of een “Andere domeinnaam”.
  5. Vul je subdomeinnaam of domeinnaam in
  6. Vink “DNS-instellingen automatisch voorzien” aan als de domeinnaam bij Combell staat
  7. Kies de website waaraan je de domeinnaam wil koppelen. Dit kan de hoofdsite zijn of een van de subsites.
  8. Klik op “Domeinnaam toevoegen” om te bevestigen.

Instellingen voor koppelen van alias

Voeg een extra (sub)domeinnaam toe die elders geregistreerd is

Een extra domeinnaam toevoegen aan je bestaande website noemen we een alias domeinnaam.

Om een alias domein toe te voegen volg je deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” >  “Beheer hosting”.
  2. In het menu links kies je voor “Domeinnamen”.
  3. Klik op “Alias toevoegen” om een extra domeinnaam toe te voegen.
  4. Kies of je een “Subdomeinnaam” van je bestaande domeinnaam wil toevoegen of een “Andere domeinnaam”.
  5. Vul je subdomeinnaam of domeinnaam in
  6. Vink “DNS-instellingen automatisch voorzien” uit als de domeinnaam niet bij Combell staat.
    Merk op dat je de nodige A records zal moeten voorzien in het controlepaneel van de provider bij wie je de domeinnaam afneemt. Je stelt deze gewoon in op het ip adres van de hosting dat je kan terugvinden als je op “Overzicht” klikt in de marge links.
  7. Kies de website waaraan je de domeinnaam wil koppelen. Dit kan de hoofdsite zijn of een van de subsites.
  8. Klik op “Domeinnaam toevoegen” om te bevestigen.
  9. Je krijgt de melding dat we de domeinnaam niet konden verifiëren. Klik op de link om de verificatie manueel te doen.
  10. Voeg het TXT-record toe bij je domeinnaam-provider en probeer daarna opnieuw. Het toevoegen van de domeinnaam zal nu wel lukken.

Instellingen voor koppelen van alias