Wat is een AAAA-record? Hoe kan ik het aanmaken / wijzigen?

Net als bij het A-record koppelt het AAAA-record (of het quad A-record) je domeinnaam aan een IP-adres. Het verschil is dat het A-record met IPv4 werkt (vb. 217.21.190.81) terwijl het AAAA-record met IPv6 werkt (2002:0:0:0:0:0:d915:be51).

Volg deze stappen in het controlepaneel om een AAAA-record in te stellen:

1. Ga naar “Mijn producten” > “DNS & forwarding beheer” > Klik op de knop “DNS & forwarding” rechts van jouw domeinnaam.
  2. Kies in het menu links voor “AAAA-records” (zie afbeelding).
  3. Om een bestaand AAAA-record te wijzigen, kies de host die je wilt wijzigen en klik op “Wijzig”.
    Vul het nieuwe IP-adres in en klik op “Opslaan”.
    Een nieuw AAAA-record toevoegen doe je onderaan de lijst. Geef in het linker tekstveld een naam aan het subdomein of laat dit blanco indien je het AAAA-record voor de domeinnaam zelf wilt aanmaken.
    Vul het IP-adres in en klik op “Toevoegen”.
  4. De wijzigingen worden geactiveerd. Denk eraan dat dit 1 tot 4u kan duren. Je kan de actieve records controleren via: http://who.is/dns/
Wijzigingen aan je AAAA-records worden pas na 1 tot 4 uur actief

De distributietijd bedraagt meestal 1 uur, maar kan oplopen tot 4.

AAAA-records