1. Home
  2. Knowledge base
  3. E-mail
  4. Hoe weet ik of de mailing account correct geconfigureerd is?

Hoe weet ik of de mailing account correct geconfigureerd is?

Hoe kan ik verzenden?

Om gebruik te maken van deze account voor jouw mailing, heb je verschillende opties, waaronder:

• Configureer een gewone SMTP-server in jouw e-mail client. Deze optie is niet aangeraden bij grote hoeveelheden bestemmelingen.
  • Maak gebruik van jouw eigen PHP-script.
  • [Aanbevolen] Maak gebruik van special email marketing software. Denk eraan dat Combell zelf jou geen licentie op dergelijke software verleent.

Werkt het?

Normalerwijze kan het tot 20 minuten duren vooraleer de boodschap daadwerkelijk verzonden wordt. Op drukke tijdstippen met veel e-mail verkeer, zoals Kerstmis of Black Friday campagnes, kan het wel enkele uren duren vooraleer jouw mails afgeleverd worden
De reden hiervoor is dat alle uitgaande boodschappen per bestemming gegroepeerd worden. Dit om de kans te verkleinen dat de boodschap als spam beschouwd wordt.

Hoe weet ik of het correct geconfigueerd is?

BELANGRIJK:

Het wordt ten zeerste aanbevolen dat je, wanneer je een shared hosting hebt en je een campagne voert via jouw website, eerst de configuratie uittest. Zo doe je het:

1. Nadat je de configuratie afgerond het, zend je een test mail naar een kleine doelgroep van niet meer dan 10 geadresseerden.
  2. Wacht 20 minuten.
  3. Contacteer Combell en vraag of de mail via de juiste server gepasseerd is.