Hoe schakel ik tweestapsverificatie in?

Met tweestapsverificatie (two-factor authentication of 2FA) voeg je een extra beveiligingslaag toe aan jouw login. Op je smartphone krijg je dan een code die je moet ingeven om in te loggen. Op die manier is je account nog beter beveiligd.

Er zijn meerdere applicaties die je kan gebruiken voor tweestapsverificatie. In dit voorbeeld gebruiken we “Duo Mobile”. Dit is een gratis 2-factor authenticatie-app die werkt voor zowel iOS- als Android-gebruikers.

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Klik in de rechterbovenhoek op jouw naam > “Persoonlijke gegevens”.
  2. Kies in het menu links voor “Tweestapsverificatie”
  3. Klik vervolgens op de knop “Tweestapsverificatie configureren”.
  4. Je krijgt nu een overzicht van de acties die je moet doen om de tweestapsverificatie in te stellen. Download als eerste een app om de code te genereren. Wij gebruiken in dit voorbeeld “Duo Mobile”.
  5. Scan de QR-code met de app die je hebt gekozen. Lukt het niet om te scannen, geef dan de alfanumerieke reeks in.
  6. De app zal je nu een verificatiecode geven. Vul die in op het controlepaneel en klik op “Tweestapsverificatie activeren”.
  7. Wanneer je inlogt moet je voortaan na het typen van jouw gebruikersnaam en wachtwoord de code van jouw Two-factor authentication-app opnieuw invoeren.

Optioneel kan je ervoor kiezen om Tweestapsverificatie te verplichten voor alle gebruikers in jouw account. Dit doe je via “Instellingen” > “Algemene instellingen”.

Geüpdatet op 6 juli 2020