Website koppelen na verhuis van je domeinnaam

Om je website en e-mail ook na je verhuis perfect te laten werken, moet je de DNS-instellingen aanpassen en de nameservers updaten.

Lees ook: E-mail en mailbox opzetten na verhuis van je domeinnaam

IN DIT ARTIKEL

1. Pas het A-record aan naar het IP-adres van je hosting
  2. Update je nameservers

1. Pas het A-record aan naar het IP-adres van je hosting

Het A-record van de domeinnaam moet verwijzen naar het IP-adres van de server waarop de hosting geplaatst is.

Vul voor deze 3 hostnames het IP-adres van je hosting in:

1. De domeinnaam zelf: jedomeinnaam.be
  2. Het www-subdomein: www.jedomeinnaam.be. Zo komen bezoekers ook op uw website terecht als ze www voor uw domeinnaam zetten.
  3. Het ftp-subdomein: ftp.jedomeinnaam.be. Zodat u dit kan gebruiken als servernaam in een ftp-programma.

In het controlepaneel vind je dit via “Mijn producten” > “DNS & Forwarding beheer” > Je domeinnaam > “A-records” (zie afbeelding).

"Mijn producten" > "DNS & Forwarding beheer" > Je domeinnaam > "A-records"

Uitzondering voor Windows hosting bij Webmail

De hostname van de ftp-server is dan altijd windowsftp.combell.com ipv. ftp.jedomeinnaam.be.

Wil je toch ftp.uwdomeinnaam.be gebruiken in je ftp-programma, maak dan een CNAME record aan voor ftp.uwdomeinnaam.be met als bestemming windowsftp.combell.com (zie afbeelding).

CNAME-records

Wat is het IP-adres van mijn hosting?

Heb je webhosting bij Webmail? Dan vind je het IP-adres terug in het controlepaneel.
Ga naar “Mijn Producten” > “Mijn Webhosting”. Open de account waarmee je wil werken, door op de “Hosting details” te klikken. In het overzicht staat het IP-adres vermeld.

"Mijn Producten" > "Mijn Webhosting"

Heb je naast je domeinnaam ook je hosting verhuisd?

Dan moet je jouw website verhuizen naar de nieuwe hosting. Bij Combell verhuizen we gratis je website naar onze hosting.

2. Update je nameservers

Om de wijzigingen aan de DNS-instellingen te bevestigen, moet je de nameservers updaten naar die van je nieuwe provider. Hiermee sluit je de verhuis van je domeinnaam af.

Tip: Begin pas aan deze stap als ook je e-mail en mailboxen correct zijn ingesteld.

Ben je overgestapt naar Webmail? Volg deze stappen in het controlepaneel

1. Ga naar Mijn producten > Domeinnamen > Je domeinnaam > Nameservers
  2. Kies voor ‘Webmail nameservers’ en bevestig (zie afbeelding).

Let op! Het kan tot 24u duren eer deze aanpassing volledig is doorgevoerd. Nadien zal je domeinnaam en e-mail volledig functioneel zijn bij Webmail.

Lees meer over het updaten van de nameservers van je domeinnaam

Kies voor 'Webmail nameservers'

Updated on 20 May 2020