Hoe kan ik mijn Basic mailbox configureren op iOS?

Soms zal de mail client jouw instellingen accepteren en melden dat de setup klaar is, alhoewel er toch bepaalde informatie niet juist is of ontbreekt. In dat geval zal jouw mailbox raar gaan doen – hij zal boodschappen ontvangen maar niet verzenden of vice versa.

Om jouw e-mail account in te stellen op uw iPhone / iPad, volg je deze instructies:

1. Op jouw iPhone / iPad:
    1. Ontgrendel jouw iPhone / iPad en ga naar “Instellingen” > “E-mail, Contacten, Agenda’s” > “Nieuwe Account” > “Anders” > “Voeg mail-account toe”.instellingenE-mail, contacten, kalenders Voeg nieuw account toeAnders
    2. Vul jouw naam in, het volledige e-mail adres (vb. mail@mijndomein.com), het wachtwoord van die account en een omschrijving die voor je duidelijk is (vb. Werk E-mail of Privé E-mail).Nieuw account
    3. Kies tussen ‘IMAP’ en ‘POP 3’.
      1. Bij Hostnaam vul je jouw IMAP / POP 3 server in op basis van de gegevens uit jouw controlepaneel.
        1. POP3:pop3.mailprotect.be(poort:110; SSL poort: 995)
        2. IMAP:imap.mailprotect.be(poort: 143; SSL poort: 993)
      2. Bij Gebruikersnaam vul je jouw volledige e-mail adres in (vb. mail@mijndomein.com).
      3. Bij Server uitgaande post, vul je de gegevens van de uitgaande mailserver in.
        1. SMTP:smtp-auth.mailprotect.be(poort: 2525; SSL poort: 465)
      4. Vul het wachtwoord nogmaals in.
      5. Klik op “Volgende”.Nieuw account
      6. Klik op “Bewaar”.IMAP
    4. Nu gaan we sleutelen aan de standaard instellingen.
      1. Op jouw iPhone / iPad gaat je naar “Instellingen” > “E-mail, Contacten, Agenda’s”.Instellingen E-mail, contacten, kalenders
      2. Klik op het account die je zopas aangemaakt hebt.Net aangemaakt account
      3. Klik op het e-mail address.Account
      4. Scroll naar beneden en klik op “SMTP”.
      5. Klik op “primary server”.SMTP
      6. Verander de poort naar 465 en sla het op.Aanpassen poort naar 465
      7. Ga terug naar “< Account”.
        Account
      8. Ga terug en klik op “Done” bovenaan.
Updated on 7 September 2020