Stel je Basic mailbox in op de standaard Windows client

Volg deze stappen in Windows 10

1. Open uw standaard Windows 10 mailprogramma.
    • Indien dit de eerste account is die u aanmaakt, klik dan op “+ Add Account” in het verwelkomingsvenster.
    • Hebt u al andere accounts en wordt het verwelkomingsvenster niet getoond, klik dan op het tandwiel onderaan links. Het menu “Instellingen” zal vanuit de rechterkant verschijnen. Klik nu op “Manage Accounts” en u zal de button “+Add account” zien.
  2. Kies uit de lijst de optie “Advanced setup”.
  3. Kies vervolgens “Internet email”.
  4. De “Account name” is de naam die u vrij kunt geven aan deze mailbox. Kies iets met een duidelijke betekenis, zoals werk of privé.
  5. Wat u invult bij “Your name” zal getoond worden bij de mensen aan wie u uw mail zendt.
  6. De “Incoming email server” is:
    • Voor IMAP: imap.mailprotect.be
    • Voor POP3: pop3.mailprotect.be
  7. Selecteer de bijhorende optie voor “Account type”:
    • Wanneer u gebruik maakt van IMAP: IMAP
    • Wanneer u gebruik maakt van POP3: POP3
  8. Vul uw volledig e-mailadres in bij “Email address”.
  9. Bij “User name” vult u opnieuw uw volledig e-mailadres in.
  10. Vul uw wachtwoord in.
  11. Bij “Outgoing (SMTP) email server” vult u in:smtp-auth.mailprotect.be
  12. Controleer dat alle opties onderaan aangevinkt zijn:
    • Outgoing server requires authentication
    • Use the same user name and password for sending email
    • Require SSL for incoming email
    • Require SSL for outgoing email
  13. Klik op Sign-in

14. U bent klaar. Wacht even om uw e-mailinstellingen te laten synchroniseren.

Volg deze tappen in Windows 8

1. Open uw Windows 8 Mail app. Het zal in volledig scherm openen.
  2. Beweeg uw cursor van de rand rechts onder van uw scherm naar het midden (niet klikken). Dit roept de charms balk op.
  3. Klik op Instellingen > Accounts > Voeg een account toe> Andere account.
  4. Kies IMAP en klik op Verbinding maken.
  5. Klik op “Meer details weergeven”.
  6. In het venster Geavanceerd vult u in:
    • E-mailadres: uw e-mailadres
    • Gebruikersnaam: uw e-mailadres
    • Wachtwoord: het door u ingestelde wachtwoord.
    • POP3:pop3.mailprotect.be(port:110; SSL port: 995)
    • IMAP:imap.mailprotect.be(port: 143; SSL port: 993)
  7. Op de server voor inkomende mail is SSL vereist: Ja aanvinken.
  8. Op de server voor uitgaande mail is SSL vereist: Ja aanvinken.
  9. SMTP:smtp-auth.mailprotect.be(poort: 2525; SSL poort: 465)
  10. Op de server voor uitgaande mail is authenticatie vereist: WEL aanvinken.
  11. Dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken om mail te verzenden en ontvangen: WEL aanvinken.

Geüpdatet op 13 maart 2020