Wijzig gebruikersrollen in Plesk (VPS)

Om een nieuwe soort toegang tot jouw account aan te maken, volg je deze stappen:

1. Log in op jouw Plesk controlepaneel.
  2. Ga naar het horizontaal menu bovenaan.
  3. Klik op het tabblad Gebruikers.
  4. Hier zie je alle aangemaakte gebruikers, inbegrepen de standaard gebruiker – degene waarmee je ingelogd bent. Wanneer je op een gebruiker klikt, kom je in het Bewerken gedeelte. Aan de rechterkant van de tabel zie je de rol die de gebruiker heeft in jouw account. Elke rol heeft verschillende rechten en restricties binnen het controlepaneel. Wil je die wijzigen, klik dan op Bewerken. Je kan elke functie toestaan of weigeren. Bevestig met ok.Tabblad 'Gebruikers'
  5. Deze rechten en restricties horen bij een bepaalde gebruikersrol. Je kan een nieuwe rol met rechten en restricties aanmaken of een bepaalde gebruikersrol wijzigen via het tabblad Gebruikersrollen. Dat is handig wanneer je met een bepaalde reeks gebruikers werkt die allemaal dezelfde rechten en restricties moeten krijgen.Tabblad 'Gebruikersrollen' Gebruikersrol
    • Een gebruikersrol aanmaken: klik op “Create user role”. Bepaal tot welke functies deze rol toegang heeft door naar believen bij de functies te klikken op Toegekend of Geweigerd. Bevestig met OK.
    • Een gebruikersrol wijzigen: klik in de rubriek Gebruikersrollen op de Rolnaam die je wilt wijzigen. Maak de gewenste wijzigingen door naar believen bij functies te klikken op Toegekend of Geweigerd. Bevestig met OK.
  6. Tip: Wanneer je de rechten voor een bepaalde gebruikersrol wijzigt, dan geldt dit voor àlle gebruikers van deze gebruikersrol.Gebruikersrollen wijzigen