Werken bij Combell: Hoe ontwikkelaars zichzelf ontwikkelen

Werken bij Combell is een belevenis op zich. Omdat het moeilijk in woorden te vatten is, geven we jullie een kijkje achter de schermen en laten we collega's getuigen over hoe zij werken bij Combell ervaren.

Arne De Smedt is Full Stack PHP Engineer. Hij ging bij Combell aan de slag omdat hij geen uitdaging meer vond in zijn vorige baan. Die vindt hij nu wel bij Combell: “Als developer werk je echt mee aan tools om het bedrijf te laten groeien. Aan interessante projecten is hier geen gebrek!” Maar dat is niet de enige reden waarom Arne zich thuis voelt bij Combell …

Bekijk onze vacatures

“Binnen Combell tellen we twee teams developers”, legt Arne De Smedt uit. “Enerzijds heb je het development team dat meer klantgerichte tools ontwikkelt, en anderzijds het platforms team dat meer interne tools ontwikkelt. Ik ben actief in het platforms team. Dat ik mag meewerken aan applicaties die op internationaal niveau gebruikt worden, is echt kicken!”

“Ik ben eigenlijk van job veranderd omdat ik uitdaging miste bij mijn vorige werkgever, blikt Arne terug. “Die uitdagingen zijn er meer dan genoeg bij Combell. Aan werkzekerheid en interessante projecten is er hier dus geen gebrek. Je groeit mee met het bedrijf en je betekent echt wel iets.”

"Dat ik mag meewerken aan applicaties die op internationaal niveau gebruikt worden, is echt kicken!”

Persoonlijke groei

Combell biedt zijn medewerkers veel ruimte om te groeien. Dat vindt Arne duidelijk belangrijk: “De projecten waar je aan meewerkt zijn razend interessant. Door samen te werken met collega’s met meer en minder ervaring leer je heel veel bij. Het bedrijf geeft je ook de tijd en ruimte om te leren van elkaar.

Veel developers werken in bedrijven waar ze alles moeten loggen vanaf de eerste minuut tot wanneer ze de deur ’s avonds achter zich toetrekken. Bij Combell hoef ik dat niet te doen. Ik werk immers aan applicaties voor intern gebruik die niet aan klanten gerapporteerd moeten worden. Daardoor heb ik veel meer vrijheid om zaken ook effectief te gaan onderzoeken en kan ik op meerdere projecten tegelijk werken. Dat is zeldzaam, hoor ik van collega’s uit andere bedrijven.”

Werken bij Combell - Testimonial Arne

Keynote speaker in spe

“Bij Combell krijg je de mogelijkheid om je bij te scholen door deel te nemen aan conferenties of opleidingen”, gaat Arne enthousiast verder. Ook dat is een troef die Combell aanbiedt. Ik heb trouwens collega’s bij Combell die zelf weleens een talk geven op een conferentie of een meetup. Door met hen in contact te komen wordt de drempel om zelf zoiets te doen veel kleiner.

Intussen heb ik dan ook zelf al mijn eerste talk gegeven voor een lokale meetup. En eigenlijk moet ik toegeven dat ik dat een supertoffe ervaring vond. Als ik in een kleiner bedrijf had gewerkt, had ik dat waarschijnlijk nooit gedaan, omdat de kans veel kleiner was geweest dat ik met deze mensen in contact was gekomen.”

Work hard, play hard

All work and no play makes Jack a dull boy, waarschuwde Stanley Kubrick in 1980 al in The Shining. Dat beseft Arne gelukkig ook. “Bij Combell wordt hard gewerkt, je kan er echt veel bijleren op verschillende niveaus. Maar anderzijds hangt er ook een losse sfeer. Er is zeker voldoende tijd voor een luchtige babbel tussen collega’s. De collegiale sfeer is hier super. Je hebt totaal geen hiërarchisch gevoel. Ook alledaagse voorzieningen zoals ontspanningsmogelijkheden, op tijd en stond een stuk fruit en uiteraard de wekelijkse Happy Friday zorgen voor een toffe sfeer!”

Solliciteer nu en word onze nieuwe collega