1. Home
  2. Knowledge base
  3. Webhosting
  4. SSL & HTTPS
  5. Welke TLS-versies ondersteunt Combell?

Welke TLS-versies ondersteunt Combell?

TLS (Transport Layer Security) maakt het mogelijk om websites te bezoeken via https in plaats van via http. Het zorgt ervoor dat alle gegevens die heen en weer reizen tussen jouw browser en de website versleuteld zijn.

TLS is de opvolger van SSL (Secure Socket Layer). Er bestaan verschillende versies. De nieuwste versie is momenteel v1.3. De meest gebruikte versie in productieomgevingen is v1.2.

Combell ondersteunt alle versies van TLS

Combell ondersteunt alle TLS-versies zodat jouw website op alle toestellen werkt. Dit doen we omdat heel wat oudere browsers (meestal op oudere mobiele toestellen) niet compatibel zijn met TLS v1.2.

Mogelijke issues met oude TLS-versies

De oudere TLS-versies v1.0 en v1.1 zijn nu 20 jaar oud en kunnen op sommige vlakken een beperkt veiligheidsrisico veroorzaken.

Dit zorgt voor een dilemma: blijf je liever aan de veilige kant en kies je enkel voor de ondersteuning van TLS v1.2? Of blijf je liever de oudere protocollen ondersteunen, ook al vormen ze een veiligheidsrisico?

Moet ik TLS v1.0 en v1.1 uitschakelen?

Het uitschakelen van TLS v1.0 en v1.1 maakt jouw website of webgebaseerde dienst onbereikbaar op oudere toestellen – dit is de reden waarom ondersteuning voor TLS v1.0 en v1.1 standaard is ingeschakeld. Zolang jouw website meer informatief dan interactief is, is dat prima.

Als de klant op jouw website gevoelige gegevens moet invullen, wat meestal het geval is bij websites van banken, ziekenhuizen, webwinkels etc., dan wil je dit misschien op een veilige manier doen en de ondersteuning voor TLS v1.0 en v1.1 uitschakelen. Wil je TLS v1.0 en v1.1 uitschakelen? Vraag dit aan via support@combell.com. Dit ten koste van bezoekers die gebruik maken van oudere browsers, zoals op een Android-smartphone die voor 2015 is gebouwd.

Geüpdatet op 8 februari 2023