Mijn Online Winkel door de Ogen van Mijn Klanten

Ben je benieuwd naar hoe jouw online winkel eruitziet voor je potentiële klanten? Of welke stappen de klanten volgen om een aankoop te doen? Blijf dan gewoon verder lezen.

1. Je klanten openen de startpagina van jouw online winkel en kiezen een categorie waar ze geïnteresseerd in zijn.
  2. Als ze een product vinden waar ze geïnteresseerd in zijn, klikken zij erop. Ze worden dan naar de detailpagina van het product gebracht, waar ze afbeeldingen van het product kunnen zien, een meer gedetailleerde beschrijving krijgen, of enige andere informatie die je voor het product hebt toegevoegd. Als ze besluiten om het product te kopen, klikken ze op de knop Toevoegen aan de winkelwagen.
  3. Om te zien wat ze in hun winkelwagen hebben, kunnen de klanten klikken op Winkelwagen in de rechterbovenhoek van de winkel. Eenmaal op de winkelwagenpagina kunnen de klanten het aantal stuks van een product wijzigen of deze volledig uit de winkelwagen verwijderen. Ze kunnen het product bestellen door op Afrekenen te klikken.
  4. Vervolgens moeten de klanten hun factuurgegevens ingeven. Als ze aankopen doen voor hun bedrijf, kunnen ze op Bedrijfsfacturatie klikken en de benodigde informatie ingeven. Door op Doorgaan te klikken gaan ze naar de volgende stap.
  5. De klanten worden vervolgens geleid naar het volgende scherm waar ze de verzendmethode kunnen kiezen. De prijs voor de gekozen verzendmethode zal automatisch worden toegevoegd aan de prijs van de producten. Aan de rechterkant van de pagina zullen de klanten de totale prijs van de bestelling zien. Nadat ze de verzendmethode hebben gekozen gaan ze verder met hun aankoop door op Doorgaan te klikken.
  6. In de volgende stap kunnen de klanten de betaalmethode kiezen. Eens gekozen klikken ze op Doorgaan.
  7. Op het volgende scherm kunnen de klanten hun bestelling controleren. Ze kunnen hun contactgegevens en verzend- en betaalmethoden controleren. Als er iets niet juist is, kunnen ze op Wijzigen klikken om de informatie te wijzigen. Als alles correct is, kunnen de klanten de bestelling verzenden nadat ze het vakje “Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden” hebben aangevinkt en op Bestelling voltooien hebben geklikt.
  8. De klanten hebben nu de bestelling verzonden en ze zullen een nieuw venster te zien krijgen met een bedankt berichtje van jou. Ze kunnen vervolgens teruggaan naar jouw online winkel door te klikken op de Ga naar homepagina link.
  9. Er zal automatisch een overzicht van de bestelling gestuurd worden naar het emailadres van de klanten, zodra ze hun bestelling geplaatst hebben.

Tegelijkertijd zal je een melding van de bestelling ontvangen op jouw emailadres. De melding zal ook een link bevatten waarmee je rechtstreeks naar de bestelling in jouw online winkel kan gaan.

Tip: Meer informatie over het werken met jouw bestellingen kan je vinden in het artikel: Hoe kan ik bestellingen beheren