Veilig overschakelen van POP naar IMAP

Om over te schakelen van POP naar IMAP doorloop je best volgende stappen om dat op een veilige manier te doen, zonder verlies van jouw huidige e-mails.

IMAP of POP? Ontdek de voor- en nadelen van POP en IMAP

In 5 stappen van POP naar IMAP

1. Wijzig je bestaande POP-instellingen, zodat de boodschappen onbeperkt op de server bewaard blijven. Voor de meest gebruikte e-mailprogramma’s (Outlook, Apple Mail, iOS, Android) leggen we dit uit in onze configuratie-handleidingen voor Basic mailboxen.
  2. Voeg nu een nieuwe account toe aan je mailprogramma, ditmaal met een IMAP-configuratie. Ook deze info vind je terug in de configuratie-handleidingen voor Basic mailboxen.
  3. Zodra je nieuwe IMAP-mailbox actief is, verplaats je al je e-mails van je POP-mailbox naar je IMAP mailbox. Je doet dit best voor elke map: Inbox, verzonden mails, archieven… Het overzetten van al die e-mails kan even duren. Laat daarom je computer best aanstaan ’s nachts.
  4. Controleer via de webmail of al je mails aanwezig zijn. Is dat het geval, dan is het proces afgerond.
  5. Verwijder eventueel nog de POP-mailbox uit je mailprogramma.
Gebruik je Outlook? Volg deze 4 stappen

1. Exporteer de account naar een .PST bestand
  2. Verwijder de pop3 account uit de mailclient
  3. Voeg de account opnieuw toe als IMAP account
  4. Importeer het .PST bestand dat je zojuist gemaakt hebt