1. Home
  2. Knowledge base
  3. VPS
  4. Plesk controlepaneel: databases
  5. Maak een nieuwe database gebruiker aan in Plesk (VPS)

Maak een nieuwe database gebruiker aan in Plesk (VPS)

1. Log in op jouw Plesk controlepaneel.
  2. Ga naar het horizontaal menu bovenaan.
  3. Klik op het tabblad Websites & domeinen.
  4. Klik in het menu rechts op de link Databases.Websites & domeinen > Databases Databases
  5. Ga in het gedeelte Databases naar het tabblad Gebruikers, dat zich rechts van het tabblad Databases bevindt.Tabblad 'Gebruikers'
  6. Klik op Nieuwe databasegebruiker toevoegen.Nieuwe databasegebruiker toevoegen
  7. Vul naam en wachtwoord in. Let op bij het veld Databases – deze gebruiker kan toegang hebben tot een of meerdere databases.Adding Database User
  8. Klik op OK.