eCommerce: Hoe begin ik eraan?

Inleiding

Drijf je onlinesales op bij je klanten met krachtige, efficiënte en complete online shops. Je kan dankzij de volgende karakteristieken fantastische winkelervaringen creëren waarbij je klanten kunnen genieten van uitzonderlijke onlinekoopjes:

• flexibele productpagina’s
  • automatisch gesynchroniseerde catalogi
  • veilige check-out
  • verkopen via verschillende kanalen
  • opties voor cadeaukaarten en kortingbonnen
  • planning van levering en ophaling
  • en zoveel meer

Volg de stappen hieronder om te beginnen met de creatie van je eCommerce shop.

Bovenop het feit dat het meer producten bevat, heeft ieder eCommerce Shop-pakket ook meer karakteristieken en functies.

Shop Overzicht

Shops bestaan uit twee types onderdelen: de Shop Widgets die het design van de shop beheren, en het Shop Controlepaneel. De widgets laten je toe om je producten op je site te tonen zodat klanten producten in hun winkelwagen kunnen leggen en afrekenen. Het Shop Controlepaneel laat je toe om de inhoud te configureren die beschikbaar zal zijn bij de Shop Widgets (bv. producten en categorieën, productopties en -variaties, verzendlocaties en -kosten, beschikbare betaalmethodes, enz.).

Shop Controlepaneel

Het Shop Controlepaneel omvat alles dat geconfigureerd is bij de backend-operaties van je shop. Om toegang te krijgen tot het Shop Controlepaneel, op het zijpaneel, klik je op eCommerce, en klik je vervolgens op Shop Beheren.

Shop Toevoegen

Om een shop op je site toe te voegen:

1. Op het linker paneel, klik je op eCommerce.
  2. Selecteer een shop-pakket dat je wil toevoegen (Standard Store, Advanced Store ou Unlimited Store), en klik dan op Upgrade.
  3. Klik op Shop Upgraden.

Anders kan je ook een site maken met een vooraf gebouwde shop door een sjabloon te selecteren van de categorie Online Shop-sjablonen.

Producten toevoegen en aanpassen

Voeg alle producten toe op het Shop Control Panel om je catalogus met producten te creëren. Alle producten die aan de catalogus worden toegevoegd zullen voorkomen in het productenmenu.

Je kan bovendien producten in de shop uploaden met een CSV-bestand zodat je productenmenu sneller tot stand komt.

Shop Widgets en Design Aanpassen

De volgende widgets zijn beschikbaar eens je een shop op je site hebt toegevoegd en laten je toe om het design van je shop te personaliseren. Om meer shopwidgets te zien en ze aan je site toe te voegen, ga je naar het zijpaneel en klik je op Widgets. Daar zoek je Shop. Je kan anders ook op eCommerce klikken en vervolgens op Shop Widget Toevoegen.

• Hoofdshop (deze wordt automatisch toegevoegd wanneer je de shop aan je site toevoegt)
  • Productengalerij
  • Winkelwagentje
  • Zoeken
  • Categorieën

Waarschuwing

Je moet de Hoofdshop-widget toevoegen op één van de pagina’s van je site zodat producten van de productengalerij-widget linken met de shop. Anders zullen klanten een 404 error krijgen wanneer ze op een product klikken. Merk op dat de Hoofdshop-widget standaard wordt toegevoegd wanneer je een shop toevoegt.

Shop Design

Alle shopwidgets laten personalisatie van het design toe.

Locatie-instellingen

Je moet eenheden voor munteenheid en gewicht toevoegen voor je producten zodat je shop kan functioneren. De standaardsetting is Amerikaanse Dollar en kilogram, maar misschien wil je deze aanpassen zodat ze beter bij jouw locatie passen.

Om locatie-instellingen aan te passen:

1. Ga naar het Shop Controlepaneel, klik op Instellingen en dan op Algemeen.
  2. Klik op Regionale Instellingen.

Betaling

Je hebt een manier nodig waarlangs je betaald kan worden. Standaard zijn PayPal en Stripe de makkelijkste manieren om je klanten te laten betalen, maar er bestaat nog een ruime keuze aan andere mogelijke betaalmethodes.

Om betaalmethodes in te stellen:

1. Ga naar het Store Controlepaneel en klik op Betaling.
  2. Klik op de opties voor PayPal, Square of Stripe om een betaalmethode te selecteren of klik op Handmatig Betaalmethode Toevoegen om een andere manier toe te voegen.

Verkoopkanalen

Om het meeste te halen uit je eCommerce-shop, integreer je best je shop binnen velerlei verkoopkanalen om je producten te commercialiseren en te verkopen.

Om verkoopkanalen te configureren:

1. Op het zijpaneel klik je op eCommerce en vervolgens op Shop Beheren om toegang te krijgen tot het Shop Controlepaneel.
  2. Bij Verkoopkanalen klik je op Overzicht of om het even welke andere optie, naargelang het geval.

Verzending

Als je fysieke goederen verkoopt, stel je verzending in voor je shop zodat je zeker bent dat je klanten de verzendingskosten betalen. Als je geen fysieke goederen verkoopt, schakel je verzending uit voor deze producten.

Om verzending te configureren:

1. Ga naar het Shop Controlepaneel en klik op b.
  2. Om verzendings- en ophaalmethodes in te stellen, klik je op +Verzendingsmethode Toevoegen of +Afhaling in Shop Toevoegen.
Geüpdatet op 4 mei 2022