Waar vind ik mail headers in Outlook?

De mail header is een verborgen stukje code bij je e-mails dat informatie draagt over die e-mail.

Je kan de header gebruiken om te achterhalen vanwaar een e-mail komt of om problemen op te lossen bij het verzenden van je eigen e-mails.

Outlook op een Apple computer? Gebruik onze handleiding voor Outlook op Mac

Volg deze stappen in Outlook 2013 of 2016:

1. Dubbelklik op de e-mail, waarvan je de header wil bekijken om hem te openen
  2. Ga bovenaan links naar “Bestand” > “Info” en kies onderaan voor “Eigenschappen” (zie afbeelding).
  3. Onderaan in het dialoogvenster “Eigenschappen” vind je de mail header onder “internetheaders” (zie afbeelding).

Volg deze stappen in Outlook 2010:

1. Dubbelklik op de e-mail, waarvan je de header wil bekijken om hem te openen
  2. Ga bovenaan links naar “Bestand” > “Info” en kies onderaan voor “Eigenschappen” (zie afbeelding).
  3. Onderaan in het dialoogvenster “Eigenschappen” vind je de mail header onder “internetheaders” (zie afbeelding).

Volg deze stappen in Outlook 2007:

1. Dubbelklik op de e-mail, waarvan je de header wil bekijken om hem te openen
  2. Ga naar het horizontaal menu bovenaan. Bij het tabblad “Bericht” ga je naar de groep “Opties”. Daar klik je op het uitklappijltje rechts onderaan.
  3. In het dialoogvenster dat nu geopend wordt vind je de header van deze boodschap onderaan bij “Internet headers”. Je kan die desgewenst kopiëren.
Geüpdatet op 8 april 2021