Stel je Basic mailbox in op Outlook voor Mac

Zodra je Basic mailbox is aangemaakt ga je naar Outlook op je Mac computer om je mailbox daarop in te stellen.

Outlook op een Windows computer? Gebruik onze handleiding voor Outlook op Windows.

Volg deze stappen in Outlook voor Mac 2016:

1. Ga via het menu “Extra” naar “Accounts”.
  2. Klik op op het plusteken links onderaan om een account toe te voegen.
  3. Vul je e-mailadres in en ga verder.
  4. Kies voor “IMAP/POP” in het menu en ga verder.
  5. Kies voor IMAP of POP in het uitklapmenu (lees onze keuzehulp) en vul de ontbrekende gegevens in. Vink “SSL gebruiken om verbinding te maken” aan bij de servers (zie afbeelding).
    Gebruikersnaam: Vul je e-mailadres in
    Wachtwoord: Vul je wachtwoord in
    Server inkomende e-mail:
    Voor IMAP (aanbevolen): imap.mailprotect.be - Poort 993
    Voor POP3: pop3.mailprotect.be - Poort 995
    Server uitgaande e-mail:
    smtp-auth.mailprotect.be - Poort 587

Kies IMAP of POP en vul gegevens in

6. Klik op “Account toevoegen” om je account toe te voegen.
  7. Klik onderaan op “Meer opties” en zorg dat bij “Authenticatie” de optie “Gebruik info Inkomende Server” is aangevinkt. Klik op “Ok” om het venster te sluiten.
  8. Optioneel: Klik op “Geavanceerd” voor extra, aanbevolen instellingen (zie screenshots).

Volg deze stappen in Outlook voor Mac 2011:

1. Ga via het menu “Hulpmiddelen” naar “Accounts”.
  2. Klik op op het plusteken links onderaan om een account toe te voegen en kies voor “E-mail”.
  3. Vul je e-mailadres en wachtwoord in en ga verder.
  4. Kies voor IMAP of POP in het uitklapmenu (lees onze keuzehulp) en vul de ontbrekende gegevens in. Vink “SSL gebruiken om verbinding te maken” aan bij de servers (zie afbeelding).
    Gebruikersnaam: Vul je e-mailadres in
    Wachtwoord: Vul je wachtwoord in
    Server inkomende e-mail:
    Voor IMAP (aangeraden): imap.mailprotect.be - Poort 993
    Voor POP3: pop3.mailprotect.be - Poort 995
    Server uitgaande e-mail:
    smtp-auth.mailprotect.be - Poort 587

5. Klik op “Account toevoegen” om je account toe te voegen.
  6. Klik onderaan op “Meer opties” en zorg dat bij “Authenticatie” de optie “Gebruik info Inkomende Server” is aangevinkt. Klik op “Ok” om het venster te sluiten.
Tip: Verwijder e-mails van de server als je koos voor een POP-configuratie

Zorg ervoor dat je online mailbox niet vol geraakt, door verwijderde e-mails ook daar te verwijderen. Volg daarvoor deze extra stappen:
Verwijder e-mails van de server in Outlook voor Mac (enkel POP)

Geüpdatet op 10 juni 2020