Stel je Basic Mailbox in op Apple Mail

Zodra je Basic mailbox is aangemaakt  ga je naar Apple Mail om je mailbox daarop in te stellen.

Configureer een Basic mailbox in Apple Mail

Automatische configuratie

Volg deze stappen:

1. Open Safari en geef volgende regel in als url waarbij je het laatste deel vervangt door het e-mailadres dat je eerder aangemaakt hebt.
    https://autodiscover-s.mailprotect.be/apple/user@mail.address
  2. Een bestand wordt gegenereerd. Open dat bestand en geef het wachtwoord van je mailbox in.
  3. De mailbox wordt gecontroleerd en geïnstalleerd op je computer

Manuele configuratie in Apple Mail

Volg deze stappen in Apple Mail:

1. Via de navigatiebalk bovenaan ga je naar “Mail” > “Account toevoegen”.
  2. Kies voor “Andere Mail-account” en ga door.
  3. Vul je naam, het e-mailadres en wachtwoord in en ga verder.
  4. De automatische controle van Apple zal mislukken, maar dat is geen probleem (zie afbeelding).
  5. Vul de ontbrekende gegevens in en bevestig:
    • Server inkomende e-mail: imap.mailprotect.be
    • Server uitgaande e-mail: smtp-auth.mailprotect.be
  6. Selecteer de apps die je met deze mail account wil gebruiken en rond de configuratie af.account >> + >> ander mail-account

Tip: Verwijder e-mails van de server als je koos voor een POP-configuratie
Zorg ervoor dat je online mailbox niet vol geraakt, door verwijderde e-mails ook daar te verwijderen. Volg daarvoor deze extra stappen. Bij een IMAP-configuratie gebeurd dit automatisch.Verwijder e-mails van de server in Apple Mail (enkel POP)

Controleer of je mailbox correct is ingesteld in Apple Mail

Doet je mailbox in Apple Mail vreemd? Ontvangt hij nog wel berichten maar kan hij die niet meer verzenden of vice versa? Dan is er waarschijnlijk iets verkeerd met de instellingen.

Volg deze stappen in Apple Mail om na te gaan of je mailbox correct is ingesteld:

1. Via de navigatiebalk bovenaan ga je naar “Mail” > “Voorkeuren”.
  2. Ga naar het tabblad “Account” en selecteer de mailbox die je wil controleren.
  3. Ga naar het tabblad “Serverinstellingen”.
  4. Controleer of de instellingen overeenkomen met de volgende:
    Gebruikersnaam: Exact hetzelfde als je e-mailadres
    Server inkomende e-mail:
    imap.mailprotect.be - Poort 993 - voor IMAP
    pop3.mailprotect.be - Poort 995 - voor POP3

Server uitgaande e-mail:
    smtp-auth.mailprotect.be - Poort 465
  5. Zorg dat de optie “Beheer verbindingsinstellingen automatisch” niet aangevinkt is.

Blijven de problemen nadien toch nog duren? Contacteer ons.

Geüpdatet op 28 februari 2024