1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Website maken met SiteBuilder
  4. Bewerk de Image Slider en Fotogalerij Widgets op mobiele toestellen

Bewerk de Image Slider en Fotogalerij Widgets op mobiele toestellen

Vergelijkbaar met het bewerken van een individuele afbeelding widget, kan je met de mobiele versie van de editor items beheren in Image Sliders of in een Fotogalerij. Je kan de afbeeldingsitems toevoegen of verwijderen en de bijbehorende tekst en knoppen voor elke fotogalerij of image slider wijzigen.

IN DIT ARTIKEL:

Om het menu voor beeldbewerking te openen, tik je op de afbeelding en kies je de optie “Bewerken” in een pop-up menu dat wordt geopend.

Het venster dat opent geeft je de mogelijkheid om te werken met alle of een deel van de items in de widgets.

Pas individuele afbeeldingen aan

Afbeeldingen toevoegen

Om een afbeelding toe te voegen aan jouw fotogalerij of aan de image slider, open je het menu Beeldbewerking en tik je op het witte plus-icoontje of op het vakje “+ Afbeeldingen”.

Door op een van deze twee te tikken, wordt het menu voor het openen van de Image Picker geactiveerd.

Afbeeldingen bewerken

Om de opties van de reeds bestaande items te bewerken, tik je op de thumbnail van het item dat je wilt bewerken in het menu Beeldbewerking. De opties die beschikbaar zijn voor het bewerken op mobiele apparaten zijn onder andere Afbeelding, Tekst en Knopbewerking.

Afbeeldingen vervangen

Om het item in een bestaande fotogalerij of image slider te vervangen:

1. Open het menu voor het bewerken van de fotogalerij of van de image slider en tik op de thumbnail van de afbeelding die je wilt vervangen in het menu.
  2. De Image Picker verschijnt, waar je een vervanger voor de oude afbeelding kunt kiezen. Voor meer informatie, zie Afbeeldingen selecteren en toevoegen op mobiele toestellen.

Alt-tekst wijzigen

Alt-tekst is een belangrijke eigenschap van de afbeeldingen op jouw site die zoekmachines helpt de beeldinhoud van jouw site te herkennen en te verwerken.

Om de alt-tekst voor elke afbeelding te wijzigen:

1. Open het menu Beeldbewerking en tik op het venster voor alt-tekst.
  2. Type, bewerk, vervang of verwijder de alt-tekst van de afbeelding.

Tekst van de fotogalerij of de Image Slider bewerken

1. Open het menu Beeldbewerking en ga naar het veld “Titel” of “Omschrijving slider”.
  2. Toevoegen, bewerken of verwijderen van de titel en het bijschrift van de dia.
  3. Om de titel en het bijschrift op de widget te verbergen of niet te verbergen, tik je op het “oog” pictogram naast het betreffende veld.

De knoppen van de fotogalerij of van de Image Slider bewerken

1. Open het menu Beeldbewerking en tik op het tabblad “Knop”.
  2. Bewerk of vervang de tekst op de knop.
  3. Om de knop van het item te verbergen of niet te verbergen, tik je op het “oog” pictogram naast het knopveld.

Afbeeldingen verwijderen

Om de afbeelding en de bijbehorende tekst en knop te verwijderen, open je het menu Beeldbewerking en klik je op “Item verwijderen” onderaan de afbeeldingsinstellingen.

Meerdere afbeeldingen beheren

Afbeeldingen opnieuw ordenen

Om afbeeldingen in een fotogalerij of image slider te herschikken:

1. Open het menu Beeldbewerking.
  2. Druk lang op de afbeelding en sleep de afbeeldingen in de gewenste volgorde.

Meerdere afbeeldingen verwijderen

Om meerdere items tegelijk te verwijderen:

1. Open het menu Beeldbewerking en tik op “Beheren”.
  2. Tik op het “x” pictogram op de afbeeldingen die je wilt verwijderen.
  3. Tik op “Klaar”.

Opmerking: Je kan het laatste item van de fotogalerij niet verwijderen, omdat dit zou resulteren in een lege widget.