Hoe werken widgets?

Om je vertrouwd te maken met hoe widgets werken, doe je volgende oefening:

1. Kijk naar de linkerkant van jouw scherm. Daar zie je het widget menu met vijf widgets : Gewoon, Sociaal, Media, Geavanceerd en Functies.
  2. Om een widget te gebruiken: klik en sleep het naar de gewenste plaats in de lay-out. Probeer dit met een van de widgets uit de Gewoon reeks.Wiget uit Gewoon
  3. Beweeg de cursor over het zopas ingevoegde widget. Links bovenaan zie je nu vijf icoontjes. Dat zijn de widget controllers.widget controllers
    1. Met het tandwiel open je de widget editor. Denk eraan: in tegenstelling tot de andere controllers werkt deze verschillend bij iedere widget!
    2. Klik op de schuifbalken om het ontwerp van de widget box aan te passen – marges, witruimte, achtergrond, randen, enz.
    3. Om een widget te kopiëren met zijn content en instellingen klik je op het widget kopiëren icoon, om vervolgens de kopie met klikken en verslepen op de gewenste plaats te zetten.
    4. Om een widget te verplaatsen klik je op het kruisvormige widget verplaatsen icoon; je kan het widget verplaatsen naar waar je wil.
    5. Verwijder de widget door op het rode X te klikken.

Onderzoek nu zelf alle andere widgets!