1. Home
  2. Knowledge base
  3. WordPress
  4. Hoe stel ik HTTPS in op WordPress?

Hoe stel ik HTTPS in op WordPress?

Je WordPress-website beveiligen met HTTPS? Van een goed idee gesproken! Door een SSL-certificaat op je WordPress-software in te stellen, geef je hackers of cybercriminelen geen kans om klantgegevens te onderscheppen. Dankzij die versleutelde HTTPS-verbinding zal je site trouwens hoger scoren in zoekmachines en door browsers als veilig worden beschouwd.

SSL inschakelen op WordPress

Handig voor wie gebruikmaakt van WordPress: SSL inschakelen doe je op twee eenvoudige manieren. Ofwel via een gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt. Of via een eigen, betalend SSL. Premium SSL is onze absolute aanrader. Zeker voor grote websites die veel gegevens verwerken.

SSL inschakelen op WordPress via een gratis SSL

De snelste en bovendien goedkoopste manier om SSL op je WordPress-website in te stellen is via een gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt.

Volg deze stappen in het My Combell om gratis SSL op WordPress in te schakelen:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “Domeinnamen & SSL”.
  3. Klik rechts op “Beheer website” en kies voor “SSL-instellingen” in de dropdown.
  4. Klik op “Activeer Let’s Encrypt” en zet “HTTPS forceren” aan. Even later surft iedereen veilig via HTTPS naar je WordPress-website.

Opgelet: gratis SSL van Let’s Encrypt heeft beperkingen. Let’s Encrypt zorgt enkel voor een veilige HTTPS-verbinding.

Op onze blog leggen we uit welke voor- en nadelen zo’n Let’s Encrypt SSL-certificaat voor je WordPress-pakket heeft.

Wil je ook je bedrijfsgegevens in je SSL-certificaat verwerken, dan moet je kiezen voor een betalend SSL certificaat. Met zo’n certificaat kunnen de bezoekers van je website via hun browser controleren wie achter de website zit. Zo schep je meer vertrouwen.

Tip: SSL-certificaat kopen? Bij Combell doe je dat snel en eenvoudig.

SSL inschakelen op WordPress via een eigen SSL-certificaat

Met een eigen, betalend SSL-certificaat voeg je naast een HTTPS-beveiliging ook een identificatie toe aan je website. Via de browserbalk kunnen bezoekers achterhalen welk bedrijf achter jouw WordPress-webshop of website zit. Die transparantie schept vertrouwen bij je klanten en boost je verkoop.

Volg deze stappen in het My Combell om je eigen SSL op WordPress te activeren:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “Domeinnamen & SSL”.
  3. Klik rechts op “Beheer website” en kies voor “SSL-instellingen” in de dropdown.
  4. Bij SSL-instellingen kan je hier SSL inschakelen via een gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt.

Extra: activeer ook HTTP/2 en HTTPS forceren. Met HTTP/2 gaat je website sneller werken. Met HTTPS forceren komen al je bezoekers op de veilige HTTPS-versie van je website terecht.

Waarom je WordPress website beveiligen met HTTPS?

HTTPS-verbinding werkt met een SSL-certificaat. Daarmee versleutel je de gegevensoverdracht tussen je site en je internetbezoeker. Alle gegevens die je op een WordPress-site met HTTPS achterlaat, worden veilig verwerkt. Naast HTTPS-security zal in browsers een grijs (of groen) slotje verschijnen naast jouw domeinnaam. Zo weten je bezoekers meteen: hier is ’t veilig!

SSL (voluit Secure Socket Layer) is dus een extra beschermingslaag om je WordPress-website mee te beveiligen. Eigenlijk is het zelfs verplicht. GDPR (General Data Protection Regulation) maakt het SSL-certificaat verplicht als je klantendata verwerkt, hoe weinig ook.

Daarom raden wij aan om SSL op je WordPress-website te activeren. Goed nieuws: bij ons is SSL standaard aangemaakt voor jou. Helemaal gratis! Staat het SSL-certificaat nog niet geactiveerd op je WordPress-website? Dan moet je de HTTPS-verbinding enkel activeren via ons controlepaneel.

Tip: Op onze blog leggen we je in detail uit wat SSL is en waarom het belangrijk is.

Geüpdatet op 30 januari 2024