1. Home
  2. Knowledge base
  3. VPS
  4. Beheer je VPS
  5. Hoe kan ik bestanden van mijn computer overzetten naar mijn VPS

Hoe kan ik bestanden van mijn computer overzetten naar mijn VPS

De root gebruiker van een VPS kan bestanden uploaden via SFTP indien zij geen FTP-gebruikers hebben. Maak hiervoor een connectie via poort 22 in plaats van poort 21 in jouw FTP programma.

Noteer dat de permissies voor deze bestanden nu enkel gewijzigd kunnen worden door de root gebruiker. En jouw webserver kan mogelijk geen toegang krijgen tot deze bestanden, wat problemen kan geven met jouw website.

1. Open jouw FTP client
    • Bij HOST: vul jouw IP-adres in
    • Bij GEBRUIKERSNAAM: vul jouw root gebruikersnaam in
    • Bij WACHTWOORD: vul jouw wachtwoord in
    • Bij POORT: vul ’22’ in
  2. Wanneer je gevraagd wordt of je de connectie vertrouwt, selecteer de optie dat je dit inderdaad doet.Poort 22