Google Sheets Collecties

Google Sheets kunnen worden gebruikt als een collectie voor het genereren van Dynamische Pagina’s. Voor meer informatie over collecties, zie Definieer een collectie voor Dynamische Pagina’s.

Google sheets collecties hebben de volgende beperkingen:

Google Sheets
Collectie aantal per site 100
Velden 100
Tekstveld tekenlimiet 2000
Collectie naam tekenlimiet 50
Veldnaam tekenlimiet 50
Gegevens actualiseren Automatisch

Om een Google Sheets collectie te maken:

1. Klik in het linkerpaneel op “Content”, klik op “Collecties” en klik dan op “+ Nieuwe collectie”.
  2. Klik op “Google Sheets”.
  3. Klik op “Aanmelden met Google”.
  4. Meld je aan op de Google-account die de collectie bevat.
  5. Selecteer de Google Sheet die je wilt gebruiken als jouw collectie.
  6. Klik op “Spreadsheet koppelen”.
  7. Definieer het juiste gegevenstype voor elk veld.
  8. Klik op “Klaar”.

Let op: Innerlijke collecties worden momenteel niet ondersteund met Google Sheets.

Ondersteunde velden

Veldtype Voorbeeld inhoud
Tekst Welkom in mijn tandartsenpraktijk
Afbeelding https://www.domain.com/img/name.jpg
Link https://goo.gl/maps/F81HPm4CBTQSTsJ5A
Video https://www.youtube.com/watch?v=8EsYwAKxAFU
Telefoon 123456789
E-mail email@email.com
Locatie Adres, postcode, regio, stad, land

Kerkstraat 28, 9200, Oost-Vlaanderen, Gent, België

Kantooruren ZA, ZO: 08:00-20:00; MA, VR: 08:00-12:00;

De volgende stap is het maken of converteren van een Dynamische Pagina, zodat je deze kunt koppelen aan jouw nieuw aangemaakte collectie.