Wat doet een Support Engineer bij Combell? “Ondersteuning geven met een persoonlijke touch.”

Combell, dat zijn meer dan 150 collega's die zich dagelijks inzetten om jouw diensten zo vlot mogelijk te laten werken. Hier werken natuurlijk heel wat technische mensen achter de schermen, maar je vindt ook een heleboel hulpvaardige mensen vóór de schermen. Zoals onze Support Engineers!

Wanneer je een vraag hebt over of probleem hebt met onze diensten en het gratis nummer op onze website belt, bestaat de kans dat je Sofie aan de lijn krijgt. Sofie is al een jaar bevlogen Support Engineer. Maar wees gerust, je hoeft ons support-nummer niet te bellen om kennis te maken met Sofie. Dat doe je hier!

Of... wanneer je al weet hoe fijn het is om bij ons te werken, kan je ook altijd solliciteren. We zoeken jou 😉!

Dag Sofie, je bent nu één jaar Support Engineer. Hoe bevalt ’t je?

Ik vind ’t superplezant! Ik vind het fantastisch om te zien hoeveel ik bijgeleerd heb het afgelopen jaar, en hoe goed ik overeenkom met mijn collega's. Intussen zijn wij eigenlijk ook echt vrienden geworden naast de werkvloer.

Da's al meteen fijn om te horen! Wat doe jij precies als Support Engineer?

Wij als Support Engineers helpen klanten met hun problemen. Wanneer je het gratis telefoonnummer op onze website belt, of ons mailt, krijg je met ons te maken! Ons Support Team behandelt alle technische vragen zo snel mogelijk, de klok rond, ook in het weekend.

Wanneer je dus last hebt om een mailbox in te stellen, een vraag hebt over je SiteBuilder of iets wil veranderen aan je DNS-instellingen maar niet weet hoe je dat doet, helpen we je graag.

Da’s het fijne aan onze supportservice: wij zijn geen gewone service desk die alleen maar informatie verstrekt, maar gaan echt superpraktisch te werk. Onze klanten merken dat ook wel: we geven vaak tips & tricks mee.

Combell wil niet zomaar een host zijn, en dat zie je aan onze ondersteuning: da's ons paradepaardje. Klanten weten dat ze altijd terechtkunnen bij ons.

Soms bellen onze klanten ons met een probleem bij een andere host, omdat 'wij wél altijd beschikbaar zijn'. Moest ik kunnen, ik zou hen helpen! (lacht).

Sofie, Support Engineer

Dat werkt ook soms iets té goed: Combell-klanten die ook producten hebben bij andere ‘niet nader genoemde’ hosts 😉, bellen soms met problemen bij die andere host naar ons: ‘kunnen jullie dat niet oplossen, want jullie zijn wel altijd bereikbaar’. Moest ik kunnen, ik zou ze helpen, maar zo werkt het helaas niet (lacht).

Ik probeer ook een persoonlijke touch aan mijn advies te geven. Bijvoorbeeld mensen die aan de slag gaan met onze SiteBuilder, en misschien nog zoekende zijn over de vorm van hun website, probeer ik wat designtips mee te geven. Mensen appreciëren dat wel: een persoon is geestiger dan een robot aan de telefoon hé!

Weet jij dan meteen een antwoord op alle vragen van klanten?

Nóg niet (lacht). Wanneer je een klant aan de lijn hebt met een vraag die je zelf niet meteen kan oplossen, kan je dan ook met je teammaten of mentor overleggen en zo bijleren hoe je bepaalde zaken kunt oplossen. 

Gelukkig hebben we ook een aantal senior support engineers. Wanneer we zelf geen oplossing vinden, mogen we het doorsturen naar hen, en dankzij hun diepere technische ervaring kunnen zij meestal het probleem wel oplossen. En anders gaat het naar de juiste dienst. Dat gebeurt allemaal erg vlot. Het probleem wordt altijd door de best geplaatste opgelost!

Hoe ben je terechtgekomen bij Combell?

Ik spotte de job via de jobsite van de VDAB. Ik had wel al ervaring in IT, maar 5 jaar geleden ben ik fotografe geworden. Maar ik ben de wereld van het internet blijven volgen: die staat nooit stil en evolueert elke dag!

Want je moet wel een béétje technisch aangelegd zijn voor deze job, want anders ga je wellicht bepaalde problemen niet verder kunnen uitzoeken.

Omdat ik dus wel interesse heb in IT, en ik nood had aan een uitdaging en voldoende afwisseling, besloot ik te solliciteren. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!

Hoe heb je jouw ontvangst ervaren?

Ik ben begonnen in een speciale periode – begin 2021, corona all around -, dus was het wel een beetje raar bij de rondleiding door mijn mentor Lieven: “hier zit normaal gezien die, en daar zitten gewoonlijk die en die.” Maar los daarvan ben ik hier echt meteen onder de vleugels genomen van mijn mentor. Iedere nieuwe collega krijgt trouwens zo'n mentor: een ervaren collega die je wegwijs maakt in het bedrijf. De begeleiding en ondersteuning van zo'n mentor is goud waard.

Ook onze nieuwe collega Jesse kan rekenen op z'n mentor Fabian:

De opleiding begint natuurlijk heel basic, met wat basistermen en producten, maar na anderhalve maand was ik al volledig op kruissnelheid als Support Engineer! Natuurlijk kon – en kan ik nog steeds – terecht bij collega’s met vragen. Je leert je collega’s en hun specialiteiten ook wel beter kennen, dus je kan dan ook al veel gerichter dingen gaan vragen. Want iedereen staat hier klaar om elkaar te helpen, zelfs wanneer het druk is.

Heb je het gevoel dat je ruimte krijgt om te groeien binnen Combell?

Absoluut! Vanaf je goed ‘gerodeerd’ bent, krijg je veel meer vrijheid en verantwoordelijkheid. Intussen begeleid ik nu zelfs de jobstudenten. Da’s heel fijn, want nu kan ik de uitleg van mijn mentor handig gebruiken om de jobstudenten in te werken! Als je aantoont dat je meer wil, krijg je hier sowieso wel de kans.

Ik ben iemand die graag een uitdaging heeft en constant wil groeien, dus ik zit hier zeker op mijn plaats: Ik kan hier constant bijleren.

Sofie, Support Engineer

Het leuke ook is dat niet alles met de paplepel wordt ingegeven, maar dat je eerder de raad krijgt om eens iets te proberen, of ergens wat zaken op te zoeken, wanneer je ergens mee zit. Zo leer je gigantisch veel bij, en groei je vanzelf.

Want ik ben iemand die het zelf eens moet uitgeprobeerd hebben voor ik het goed onthoud – je mag mij iets duizend keer uitleggen, als ik het zelf niet gedaan heb, ga ik het rap kwijt zijn.

Wat is het leukste aan je job?

De uitdaging en de afwisseling. Elke keer je een telefoon oppakt, weet je nooit welk vraagstuk je gaat krijgen. En de uitdaging om telkens beter te worden in je job, in een internetwereld die voortdurend groeit en evolueert, is ook plezant.

Ook de losse sfeer binnen ons team en in de rest van het bedrijf is ook erg fijn. Er is echt een goeie band tussen mij en mijn teamleden.

Wat zou je mensen aanraden die twijfelen om te solliciteren bij Combell?

Dat ze dat moeten doen, natuurlijk! Ik wil iedereen aanmoedigen om te solliciteren, maar ik wil ook een warme oproep doen naar alle vrouwen: Hou je zeker niet in omdat het 'een mannenwereld' zou zijn. ’t Is superplezant!

Maar natuurlijk is iederéén welkom: ons team mag gerust nog wat groter worden, met vrouwen óf mannen. Want Combell groeit, dus wij groeien mee!

Zelf solliciteren als Support Engineer? Of iets helemaal anders doen bij Combell? Bekijk snel onze vacatures!